Suriye'nin Türkmen kasabalarından olan ve bir yılı aşkın süredir IŞİD işgali altında olan Cerablus için hazırlık yapan YPG en büyük desteği de Rusya'dam alıyor. Rus hava unsurları son 20 günlük süreçte Afrin'le birlikte Cerablus çevresinde bulunan YPG noktalarına silah sevkiyatına aralıksız devam ediyor.
 
SÖZDE KOMUTAN DOĞRULADI
 
Yeni Şafak'ın bölgeden edindiği bilgilere göre YPG, birkaç gün içerisinde Cerablus'u çevreleyen Ziyadiye, Zormagar ve Ato köylerinden Cerablus kasabasına yönelik büyük çaplı bir saldırı gerçekleşecek. YPG milisleri son 3 gün içerisinde Kobani ve Telabyat'tan önemli oranda kara gücü takviyesi yaptı. YPG'nin sözde askeri komutanlarından Şarvan Derviş, Cerablus'a saldırı hazırlığını doğrularken, yakın dönemde Cerablus'a saldıracaklarını ifade etti.
 
RUSYA'DAN TALİMAT BEKLİYOR
 
YPG'nin Cerablus'a yönelik kara saldırısı Rusya'nın oluşturacağı hava kalkanı ile desteklenecek. PYD üst düzey yöneticileri ile askeri kanattan önemli isimler son saldırıya dair Rus yetkililerle sürekli görüşüyor. Öte yandan YPG milislerinin Afrin ile birlikte Halep, Şeyh Maksut Mahallesi'nden muhalif noktalara saldırıları arttı. Bu arada Suriye cephesinde yaşanan ilginç gelişmelerden biri ise Riyad toplantılarında Ahrur-u Şam tarafından varlığı eleştirilen Heyeti Tensik Başkanı Heysem Mana iki gün önce Kamışlı da yapılan ve PYD'nin çatı organizasyonu olan Suriye Demokratik Güçleri siyasi kanat sorumlusu olarak atandı.
 
80 ABD'Lİ KOMANDO
 
Bu arada Geçtiğimiz günlerde Haseke ve Kobani bölgesine 80 Amerikan komandosu yerleştirildi. Rusya'nın PYD ile işbirliğine giderek planladığı Cerablus saldırısı Bayır Bucak Türkmen bölgesinden sonra Türkiye'yi hedef alan en ciddi operasyon olacak. Cerablus'un PYD tarafından ele geçirilmesi aynı zamanda Türkiye'nin ısrarcı olduğu güvenli bölge projesinin zarar görmesi anlamına geliyor.