Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'ye sınır Kobani'de terör örgütü IŞİD militanlarının düzenlediği saldırıya ilişkin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'nden (YPG) açıklama geldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, IŞİD militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yazılı yanıtlayan Halil, IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden girdiklerine dair iddiaları değerlendirdi. Halil, "Bizim Türkiye'ye resmi olarak bir suçlamamız olmadı. IŞİD militanları kente batı ve güneyden girdi'' ifadelerini kullandı.  Saldırının yapılış şekli hakkında ayrıntılar veren Halil, ''IŞİD militanları şehre girdikten sonra bomba yüklü araç patlattılar. SonraYPG güçleriyle çatışma başladı. Saldıran IŞİD militanlarının bir kısmı öldürüldü ve 3 militan kaçtı. Diğer bir grup militan ise şu an kuşatılmış durumda'' dedi.

18 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı saldırının ardından, çatışmalar ağırlıkla ilçe merkezinde devam ediyor.  Yaralıların birçoğu Türkiye'de tedavi altında.