İsrailli radikal Yahudilerin, Kudüs'ün batısında yer alan Memenullah Mezarlığı'ndaki Müslüman mezarlarına ırkçı sloganlar yazdığı ve bazılarını da tahrip ettiği bildirildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Miras Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Arap düşmanlığıyla bilinen "Bedel ödetme" grubu üyelerinden bazılarının Kudüs'ün batısındaki Memenullah Mezarlığı'na saldırarak, mezarlık sınırları içinde bulunan bir türbenin yanı sıra 13 mezara ırkçı sloganlar yazdıkları ve bazılarını da tahrip ettikleri belirtildi.

Açıklamada, mezarlara Davut peygamber yıldızı ve "Bedel ödetme" grubunun ambleminin yanı sıra "İntikam", "Araplara ölüm", sloganlarının yazıldığı kaydedildi.

Saldırıdan İsrail hükümetinin sorumlu tutulduğu açıklamada, saldırının ilk olmadığına işaret edildi.

Memenullah Mezarlığı, Kudüs'teki en eski ve en büyük mezarlıklardan biri olarak bilinirken, arkeolojik kazılar bazı mezarların miladi 11'inci yüzyıla ait olduğunu gösteriyor. İsrail dozerleri bu yıl içinde Memenullah Mezarlığı'na ait arazinin bir kısmında "Hoşgörü müzesi" inşası için küreme çalışması başlatmıştı.

Öte yandan İsrail polisi, Kudüs'teki bir Yahudi sinagoguna molotof kokteyli atıldığını duyurdu. İsrail polisi sözcüsü Luba es-Semeri, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'ün Hail Caddesi'ndeki bir Yahudi sinagoguna molotof kokteyli atıldığını belirtti.

Sözcü, saldırı sonucunda herhangi bir can veya mal kaybı konusunda bilgi vermezken, İsrail polisinin saldırganları yakalamak için arama başlattığını kaydetti.