Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde Kâbe’deki vinç kazasında yaralanan Türk hacı adaylarının tedavi gördüğü Diyanet Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti.

GÖRMEZ'DEN "ARAFAT" TAVSİYESİ

Burada bulunan ve tedavisi süren yaralılarla yakından ilgilenen Görmez Türk hacı adaylarından büyük ilgi gördü. Yaralılarla muhabbet eden ve durumlarını soran Görmez, Arafat gününe kadar kendilerine iyi bakmalarını tavsiye etti.

DİYANET'İN SAĞLIK HİZMETLERİ

Diyanet İşleri Başkanı, başhekimle birlikte hastane odalarını ve servisleri gezdi. Başhekim hastane hakkında bilgi verirken hastane personeli diyanetin kendilerine sağladığı hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KULLANIM KILAVUZUNA UYMAMIŞLAR

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Görmez, Kâbe’deki vinç kazasıyla ilgili çarpıcı bir detayı paylaştı. Suudi yetkililerden aldığı bilgileri aktaran Görmez, vinçlerin kullanım kılavuzuna uygun yerleştirilmediğinin tespit edildiğini belirtti. Bilindiği gibi Kâbe-i Muazzama genişletme çalışmalarını Bin Ladin Group devam ettiriyor...

Görmez açıklamasının devamında, "Milyonlarca insanın ibadetlerini daha güvenli yapabilmesi için Suudi yönetimiyle görüşmeler yapmak şart. Türkiye olarak önümüzdeki yıl Kâbe etrafında böyle benzer vakalara karşı önlem olarak acil sağlık hizmeti verecek mobil merkezler kurmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.