İngiltere Boks Federasyonu, uyuşturucu kullandığını itiraf eden ve sahibi olduğu Dünya Boks Birliği (WBA) ile Dünya Boks Organizasyonu (WBO), doping ve sağlık sorunlarıyla ilgili devam eden soruşturmaya dayanarak ağır sıklet boks şampiyonu unvanlarını bırakan 28 yaşındaki Tyson Fury’nin lisansının askıya alındığını açıkladı.
Kariyerinde çıktığı 25 maçtan da zaferle ayrılan, geçen yıl kasım ayında Wladimir Klitschko'yu yendiği mücadeleden bu yana ringe çıkmayan Fury, Ukraynalı rakibiyle ayarlanan rövanş karşılaşmasının ilkinden sakatlığı, ikincisinden ise sağlık sorunu gerekçesiyle çekilmişti.

İngiliz boksörden geçen ay alınan örneklerde uyuşturucu maddeye rastlanmıştı. ‘FEDERASYONUN KARARINI TAHMİN ETTİ’ Daha önce uyuşturucu kullandığını itiraf eden Fury, depresyon tedavisine odaklanmak istediği gerekçesiyle sporu bıraktığını açıklamıştı. Fury'nin durumunu görüşmek üzere hafta içinde toplanan İngiltere Boks Federasyonu, duyurudan sadece birkaç saat sonra sporcunun bütün unvanlarını geri aldı. Fury'nin, toplantının sonucunu tahmin ettiği için unvanlarını kendisinin bırakmayı tercih ettiği ileri sürüldü. Fury'nin Dünya Boks Birliği ve Dünya Boks Organizasyonu ağır siklet şampiyonu unvanları bulunuyordu.