PAKİSTAN'ın kuzeybatısındaki Hayberpaktunhuva eyaletinin Çaharsada kentinde, silahlı bir grup Baça Han Üniversitesi'nin kampüsüne saldırdı.

Görgü tanıkları, saldırıda militanların üniversite çalışanları ve öğrenciler üzerine ateş açtığını, patlama sesleri duyulduğunu anlattı.

20 KİŞİ ÖLDÜ, 50'NİN ÜZERİNDE YARALI VAR

Hayberpaktunhuva eyaleti hükümet sözcüsü Şevket Yusufzai, saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğünü açıkladı. Ordu sözcülüğü, çatışmanın sürdüğünü, 4 saldırganın öldürüldüğünü ve güvenlik ekiplerinin üniversiteye girmeye devam ettiğini kaydetti.

Çok sayıda yaralı olduğu ve 20 ambulansın olay yerine gönderildiği belirtildi. Saldırı sırasında okula ismini veren kişiyi anma töreni yapıldığı, öğrenci yakınlarının üniversite çevresinde toplandığı bildirildi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE ATEŞ AÇILDI

Saldırı, sabah saatlerinde Hayber-Pahtunhva vilayetindeki Baça Han Üniversitesi'nde gerçekleşti. Bölgede etkili olan yoğun sisten de faydalanarak binaya giren silahlı militanlar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Yerel televizyon kanalları, silahlı saldırganların üniversitenin sınıflarına ve yurtlarına girip öğrencilere ve öğretmenlere ateş açtığını bildirdi.

Üniversitede bugün gerçekleştirilen bir şiir etkinliği sebebiyle 3 bin öğrenci ile 600 kadar ziyaretçi olduğu belirtiliyor. Üniversite çalışanları ve öğrenciler, mahsur kaldıkları sınıflardan tahliye edilmeyi bekliyor.

Polis yetkilileri üniversiteye düzenlenen operasyonun sürdüğünü kaydetti.

Pakistan'ın Peşaver şehrindeki bir okula 2014 yılında düzenlenen Taliban saldırısında 130'dan fazla öğrenci öldürülmüştü. Çaharsada,  Peşaver'e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.