Polis, aynı gün bir uçağın inişte teknik sorunlar yaşadığını ve havadan düşen insan parçalarıyla bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını açıkladı.
Cidde kentinde Pazar günü yaşanan korkutucu olayda, Cidde kentinin kalabalık caddelerinden birinde yola insan parçaları düştüğü açıklandı.

AFP haber ajansına bilgi veren polis yetkilileri, 'havada düşmekte olan birinin' görüldüğüne dair kendilerine ihbar geldiğini belirtti. İncelenen insan vücuduna ait parçaların, 'iniş takımından düşmüş olabileceği' belirtildi.

Polis, Cidde'de aynı gün Suudi Arabistan havayollarına ait bir uçağın iniş esnasında teknik sorun yaşadığını belirterek, parçaların bu uçaktan düşmüş olabileceğini ifade etti.

Havayolu şirketi tarafından 'küçük bir arızadan' kaynaklandığı açıklanan teknik sorun, iniş esnasında 29 yolcunun yaralanmasına neden oldu.

Uçakların iniş takımlarında kaçak yolculuk yapılması son yıllarda çok sık rastlanan bir durum haline gelirken, geçtiğimiz yıl İstanbul'dan Londra'nın Heathrow Havaalanına inen bir uçakta da parçalanmış insan kalıntıları bulunmuştu.