Rusya'nın desteğiyle BayırbucakTürkmenlerine ağır silahlarla saldıran diktatör Esed, resmi birliklerini kullandığını iddia etse de silahlı güçlerinin büyük bölümü Suriye, Irak, Afganistanlı teröristlerden oluşuyor.

Türkmenlere yönelik saldırılarda, Hizbullah ve çeşitli ülkelerden gelen Şii milislerin yanı sıra Esed'in yanında yer alan diğer bir örgüt ise Reyhanlı'da 52 vatandaşımızı katleden bombalı saldırının planlayıcısı Mihraç Ural'ın elebaşı olduğu THKP-C. 

DEV SOL'DAN KOPTU

Terör örgütü Dev-Sol'un parçalanmasından sonra kurulan THKP-C, 'acilciler' adıyla da biliniyor. Örgütün elebaşı Mihraç Ural, sosyal medya hesaplarından Türkmenlere düzenlenen saldırıların fotoğraflarını ve bilgilerini paylaşıyor; yönettiği teröristlerden övgüyle bahsediyor.

Bayırbucak saldırılarına kılıf arayan Esed,  bölgede DAEŞ'in bulunduğu propagandasını yapıyor. Ancak DAEŞ'in olmadığı bilinen bölgede Rusya'nın hava desteğini alan Esed, karadan düzenlediği saldırılarda ise Türkiye'ye kan bulaştıran terörist Mihraç Ural ve örgütünü kullanıyor. 

OĞLUM YARALI MESAJI

Ural, Bayırbucak'ta yaralanan ve oğlum diye hitap ettiği bir teröristin fotoğrafını sosyal medyadan yayınladı. Sayfasında terör örgütünün fotoğraflarına da yer veren Mihraç Ural, Türkmen yurdu Bayırbucak'a düzenledikleri saldırıyı meşru göstermek için hain bir çaba sarfediyor. 

DAEŞ'TEN TEHLİKELİ

Ural'ın DAEŞ'ten de tehlikeli bir örgütün elebaşı olduğunu söyleyen Suriyeli Türkmen Lider Samir Hafez, ''Banyas'ta 120 kişiyi bıçakla keserek öldürdüler. Daha sonra bunu onlardan gören DAEŞ de uyguladı. Kendisi ne Alevidir, ne Suriyeli, Bu savaşla ilgisi yok ama en büyük katilliği ve zalimliği Esad istediği diye yapan bir kişi'' dedi.

CİDDİ İŞARETLER VAR

Hafez, Türkmenlere saldıranlar arasında YPG'nin ve onun kurduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin de olduğu yönünde ciddi işaretlerin alındığını ama henüz esir kimse düşmediği için ispatlanamadığını söyledi. Hafez, ''Buna karşın Kürtlerin, Türkmenlerin de olduğu Kürt Dağı'na gidip 'Siz Kürt'sünüz burada bulunmayın savaşmayın' dediğini biliyoruz. Kürtlerin de savaştığı lafı çok ciddi olarak orada söyleniyor'' diye konuştu.