Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bavyera Parlamentosu Fraksiyon Başkanı Markus Rinderspacher “Türklere, bu günlerimiz için teşekkür borçluyuz” dedi. Münih Girişimci İşadamları Derneği’nin (EXUV) iftar davetinde konuşan Rinderspacher “Göçmenler Almanya için bir zenginliktir. Sadece Alman kültürü değil, Alman ekonomisi için de büyük bir zenginliktir. Türkler teşekkür borçluyuz. Bugün burada sizlere ve anne babalarınıza teşekkür etmek istiyorum. Onlar sayesinde Almanya kalkındı, bu günlere geldi ve bugün sizlerle kalkınıyor” dedi. 

TÜRKLER 330 BİN KİŞİYE İŞ OLANAĞI SAĞLIYOR
Türklerin, Almanya’da son 30 yılda 75 binden fazla işyeri kurduğunu söyleyen Rinderspacher “Bugün Almanya’da Türkler kurdukları iş yerlerinde 330 binden fazla kişiye iş olanağı sunmaktadır. Ayrıca, Bavyera’nın Türkiye ile olanTICARI bağlantıları son yıllarda kat kat artmıştır. Bavyera’nın Türkiye’den ithalatı son yıllarda 1,2 milyar Euro’dan 2,6 milyar Euro’ya çıkmıştır. Sadece İstanbul’da yüzün üzerinde Alman firmasının iş bağlantısı vardır” dedi.

BİZ TÜRK VE ALMANIZ
Münih Girişimci İşadamları Derneği (EXUV) Genel Sekreteri Kemal Kaya yaptığı konuşmada derneklerin tanıtırken “biz sadece Türk ve Almanca’yı iyi konuşanlar değiliz. Biz Türk ve Almanız. Bu da bizi diğerlerinde farklı kılıyor ve derneğimizin başarılarının ve etki alanının günden gün artmasını sağlıyor” dedi. 

SARRAZİNE GÖNDERME YAPTI
Alman TürkEKONOMI Birliği (DTW) Başkanı Bülent Tulay yaptığı konuşmada, içinde Türkleri aşağılayan ifadeler bulunan 'Almanya kendini yok ediyor' kitabının yazarı Thilo Sarrazin'e çatarak “bizler artık Sarrazin’in dediği gibi sadece meyve ve sebze satan Türkler değil, Alman ekonomisinde söz sahibi olan etkili iş adamlarıyız. Her birimiz ortalama 3-4 kişiye iş olanağı sağlıyoruz” dedi. 

Davette, konuşmalar sonunda başarılı Türk işadamları Rinderspacher ve Tulay’ın elinden ödüller aldılar.