MAVİ MARMARA'IN ETKİSİYLE...

Israel's Homeland Security: "İsrail ile ilişkilerin kopmasıyla, Türkiye yerli silah sanayiini hızla geliştirdi." Buna göre İsrail Savunma Sanayi,Mavi Marmara yüzünden çok büyük bir kayba uğradı ve devasa bir pazarını kaybetti. 

TÜRKİYE İSRAİL'DEN SATIN ALMAYI BIRAKTI VE KENDİ ÜRETİMİNE BAŞLADI!

Israel's Homeland Security makalesine göre,Türkiye'nin artık İsrail'in askeri ürünlerini almamasından daha büyük sorun, Türkiye'nin kendi üretimine başlamış olması.

Önceleri İsrail'den silah ve silah sistemleri satın alan Türkiye,Mavi Marmara sebebiyle aradaki bağın kopmasıyla satın almayı bıraktı.Bu İsrail için büyük bir zarar arz ediyordu.Daha büyük zarar ise,Türkiye satın almayı bırakmakla birlikte kendi üretimine başladı ve İsrail bir pazarını kaybetmiş oldu.

Bu durumda İsrailliler, "Türkiye'ye mal satmayı geçtik, adamlar rakibimiz olma yolundalar. Ekmeğimizden olacağız" derdine düşmüş görünüyorlar.

Türk yetkilileri son zamanlarda silah sistemlerinde büyük gelişmeler kaydetti.

MİLLİ GEMİSAVAR FÜZESİ: ATMACA

Milli ihtiyaç ve projelerden savunmaya yönelik olanlardan biride Atmaca isimli anti gemi füzesi. Milli projelerin hız kazandığı şu dönemlerde envanterde açığı fazlaca hissedilen bir başka silah olan füzelerin tasarımlarına da başlanmış durumda.

Ankara merkezli bir yerel sanayide birkaç yerli programlar ile birlikte önümüzdeki yıl için daha gelişmiş bir askeri güç hedefleniyor.

TF-2000 GEMİSİ

TF-2000 gemisi, uçaklardan ve diğer hava araçlarından atılan füzelerin takibini ve imhasını sağlayacak. Gemi ayrıca komuta kontrol ve muhabere, gözetleme, erken ihbar, keşif ve teşhis, su üstü harbi, denizaltı savunma harbi, elektronik harp görevlerini de üstlenecek.

Yerli savaş gemisi geliyor!
 
TF-2000, eşlik ettiği donanma filosundaki gemileri ya da görevlendirileceği liman kentini hava saldırılarına karşı koruyacak. Akdeniz, Karadeniz veMarmara’da görev yapacak bu savaş gemileri, Türkiye’ye gelecek NATO Patriot sistemleri ve yeni alınacak uzun menzilli füzelerle entegre hale getirilecek.