Moskova'ya yakın Voskresenski bölgesinde yere çakılan MiG-29 savaş uçağının pilotunun hayatı kaza sırasında bölgede tesadüfen bulunan Mustafa Yalçın adlı bir Türk vatandaşı tarafından kurtarıldı.

DÜŞMEMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI AMA...

Rus basınına göre dün sabah saatlerinde uçak havada kontrolünü kaybederek bölgenin Çemodurovo köyüne yakın alana düştü. Görgü tanıkları uçağın ev ve binaların üzerine düşmemek için havada bir kaç tur atmaya çalıştığını belirtti. Kaza anında paraşütle yere atlamayı başaran 2 pilottan birinin hayatının bölgede tesadüfen bulunan Yalçın adlı bir inşaat firması yetkilisi tarafından kurtarıldığı ifade edildi.

"AH SESİ DUYDUM VE TAMAM DEDİM"

Rus televizyonuna konuşan Yalçın, "İlk pilot paraşütle diğer tarafa atladı. İkinci pilot çatıya düştü. Koştum oraya, boynunda kemer ve yüzünde pilot kaskı vardı. Nefes almıyordu! Düşündüm artık geç. Sonra kalbine 2 kere masaj yaptım. Okulda öğrenmiştim. Yine nefes alamıyordu. Tekrar güçlü bir şekilde masaj yaptım. Ah sesi duydum ve tamam dedim. Kucağıma alarak ayağa kaldırdım, üzerindekilerini çıkardım. 20 dakika sonra yardıma geldiler. Fakat ambulans gelene kadar masaj yapmaya devam ettim." dedi.

Pilotların yaralı olarak acilen hastaneye kaldırıldığı hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtiliyor.