TSK, yapılan anlaşma kapsamında Libya'nın silahlı kuvvetlerine bir yıl boyunca eğitim verecek. 
Isparta'daki Dağ Komando Tugayında yapılacak eğitimlerde toplam 3 bin Libyalı asker, eğitimden geçecek. Bu kapsamda, eğitime gelecek 100 kişilik grup yarın Eğirdir Dağ Komando Okulunda 14 hafta sürecek eğitime başlayacak.

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığınca uluslararası toplumun üyesi olan ülkelerle askeri anlamda ikili ilişkilerin geliştirilmesine önem veriliyor. Bugüne kadar 67 ülkeyle askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel işbirliği anlaşması, 55 ülke ile savunma sanayi işbirliği anlaşması, 52 ülkeyle de askeri eğitim işbirliği anlaşması imzalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar ve Afrika'da birçok ülkeyle 1992'den itibaren askeri yardım faaliyetleri sürdürülüyor. Bu kapsamda 2012'de 14 ülkeyle askeri yardım anlaşması imzalandı. 

Türkiye'de, Harp Akademileri, Askeri Liseler, Harp Okulları, Askeri Tıp Akademisi, Sınıf Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarında, anlaşmalı ülke askerlerine kısa süreli kurslar, birlik, karargah ve kurumlarda görev başı eğitimi, aile, birlik, personel mübadelesi ve yerinde eğitim desteği, müşterek tatbikatlar ile askeri tarih ve müzecilik alanında eğitim ve iş birliği konularında eğitimler veriliyor.