ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, ülke çapındaki gösterilerin Oregon'da şiddete dönüşmesinin ardından eleştirdiği protestoculara övgüde bulunarak, "Protestocu küçük grupların bu ülkeye olan tutkusuna bayılıyorum. Hepimiz bir araya gelip ülkemizle gurur duyacağız." mesajı verdi.
Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolar devam ediyor.
ABD'nin batı yakasında "Demokratların kalesi" olarak nitelenen Oregon eyaletinin Portland kentinde, 4 binden fazla kişinin katıldığı Trump karşıtı gösteriler bir süre sonra şiddete dönüştü.
Çevredeki iş yerlerinin ve arabaların camlarını kıran, çöpleri yakan protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sırasında 26 kişi gözaltına alındı.
Protestoların başlamasının ardından Donald Trump, "Açık ve başarılı bir başkanlık seçimi yapıldı. Şimdi medya tarafından kışkırtılan profesyonel göstericiler protesto ediyor. Hiç adil değil." diye açıklama yapmıştı.
Medyayı "ABD'deki Trump karşıtı gösterileri kışkırtmakla" suçlayan ve protestocuları eleştiren Trump, gösterilerin Oregon'da şiddete dönüşmesinin ardından geri adım attı.
Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Protestocu küçük grupların bu ülkeye olan tutkusuna bayılıyorum. Hepimiz bir araya gelip ülkemizle gurur duyacağız". dedi.
Göstericiler ise Trump'ın göçmen karşıtı, ırkçı, cinsiyetçi söylemleri ve politikalarından duydukları endişeyi göstermek için eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.
Trump: Protestocu grupların bu ülkeye olan tutkusuna bayılıyorum