Beast (Canavar) olarak adlandırılan limuzin üretim gövde panellerini ve hatta krom eklentilerini bile takmış bir şekilde görülebiliyor. Başkan Trump bu araçtan epey hoşnut kalacak gibi duruyor.
Başkan'ın güvenliği için, General Motors ve hükümet, limuzinle ilgili ayrıntıları sır olarak saklasa da bazı şeyleri biliyoruz. Beast takma adı kesinlikle otomobille uyum içinde çünkü yanındaki büyük Chevrolet Suburban'lar ile karşılaştırıldığında gerçekten devasa bir görünüme sahip. Başkan Obama'nın limuzinin yerini alacak yeni limuzin, Escalade gibi modellerden ipuçları alarak Cadillac'ın mevcut stil dilini belirliyor.
Yeni araç 6,800 ile 9,000 kilogram arası bir ağırlığa sahip olacak ve yalnızca başkanlık limuzinine özel özelliklere sahip olacak. Gizli Servis otomobille ilgili herhangi bir ayrıntı sunmuyor. Bununla birlikte, ajans 2009 yılında önceki Beast hakkında şunları söylemişti: "Bu otomobilin güvenlik ve kodlanmış iletişim sistemleri, onu dünyadaki teknolojik olarak en gelişmiş koruma aracı haline getiriyor.”
Beast üretim esnasında dört aşamadan geçti. Dört aşama ise şöyle; zırhın geliştirilmesi, zırhın eklenmesi ve test edilmesi, otomotiv onay ve üretim aşaması.