ABD Başkanı Donald Trump'ın pazartesi günü yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklayacağı duyuruldu. Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı General McMaster, "Katar ve Türkiye'nin Müslüman Kardeşler gibi aşırıcı örgütlerin sponsorluğunu yaptıklarını" iddia etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan General McMaster'ın iddialarına cevap gecikmedi: "Gerçeklikle alakası bulunmayan iddialar kabul edilemez..."
Washington'da "Policy Exchange" düşünce kuruluşunun toplantısında konuşan General McMaster, radikal islamın, hayır kurumları, medreseler ve diğer sosyal organizasyonlar aracılığıyla yükseldiğini öne sürdü.
TÜRKİYE'YE HAKSIZ SUÇLAMA: Müslüman Kardeşler konusundaki bir soru üzerine, on yıllar önce Suudi Arabistan'ın bu tip örgütlere destek verdiğini söyleyen McMaster, bugün bu rolün Katar ve Türkiye tarafından üstlenildiğini öne sürdü. Türkiye'nin batıdan uzaklaştığını iddia etti. 
Müslüman Kardeşler örgütü Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu tarafından terör örgütü listesine alınmış ancak konu, Temsilciler Meclisi ve Senato'da görüşülmemişti. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT CEVAP: ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'in iddiaları hayret verilici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir. Gerçeklikle ilgisi bulunmayan açıklamalar kabul edilemez.." denildi. İşte Bakanlığın o açıklaması:
HAYRET VERİCİ VE KABUL EDİLEMEZ: "Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir."
ABD'DEN YPG'YE VERDİĞİ DESTEĞİ BIRAKMASINI: Dost ve müttefik olarak görmeye devam ettiğimiz ABD’nin ülkemize aynı yaklaşımı sergilemesini ve her ne sıfat altında olursa olsun YPG gibi terör örgütlerine desteği bırakarak, geleneksel müttefiklik ilişkilerimiz ve uluslararası meşruiyete uygun şekilde ülkemizin kararlılıkla sürdürdüğü terörizm ve radikalizmle mücadelesine daha somut ve etkin destek vermesini beklemekteyiz."
 

 
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon (HR) McMaster, Türkiye ve Katar'ın radikal ideolojilerin "yeni sponsorları" olduğunu iddia etmişti.