Libya'da Bingazi Jalaa Hastanesi yakınlarında bomba yüklü aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

5 KİŞİ ÖLDÜ, 13 KİŞİ YARALANDI

Hastanenin basın sorumlusu Fadiya el-Bergusi, yaptığı açıklamada, bomba yüklü bir aracın hastanenin ziyaretçi kısmının girişinde patlatıldığını söyledi. Olayda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin yaralandığını aktaran Bergusi, ölenlerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi.

ASKERLER DE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Söz konusu hastanede Ensaru'ş Şeria örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanan Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ne bağlı askerlerin de tedavi gördüğü belirtildi.


HÜKÜMET, SALDIRININ ARKASINDA DAEŞ VE ENSARU-Ş ŞERİA GRUPLARININ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Bingazi'deki Olay Yeri İnceleme İdaresi Basın Sorumlusu Velid el-Arafi ise patlamanın arkasında hükümet güçlerince Bingazi'nin bazı bölgelerinde sıkıştırılan terör örgütü DAEŞ ve Ensaru'ş Şeria gibi grupların olduğunu iddia etti, ancak ayrıntı vermedi.

Bingazi, 2014'ten bu yana Tobruk hükümetine bağlı birlikler, Ensaru'ş Şeria ve DAEŞ başta olmak üzere çeşitli gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor.