Ülke medyasında yer alan haberlerde, Kral Bhumibol'un 88 yaşında akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdiği bildirildi.
Kralın ölümünün ardından yerine tek varisi olan oğlu 64 yaşındaki Maha Vajiralongkorn’un geçmesi bekleniyor.
Kral Bhumibol, tedavi gördüğü Bangkok Siriraj Hastanesinde uzun süredir diyaliz desteği alıyordu. Bhumibol'un tedavi gördüğü hastaneye ve ülke çapındaki Budist tapınaklarına Taylandlılar dua etmek için akın etmişti.
Kral Bhumibol, babası Mahidol’un Harvard Üniversitesinde tıp öğrenimi, annesinin de Simmons College’de hemşirelik öğrenimi gördüğü sırada, ABD'nin Massachusetts eyaletinin Cambridge kentinde 5 Aralık 1927 tarihinde ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Krala, "toprağın gücü" anlamına gelen Bhumibol Adulyadej adı verildi.
İki yaşındayken babasını kaybeden Bhumibol, 2. Dünya Savaşı sonrasına kadar ailesiyle birlikte İsviçre’de yaşadı. 1946 yılında ağabeyinin ani ölümü üzerine tahta çıkan Bhumibol, Tayland’ın kalkınmasına yaptığı katkılarla biliniyor. Ordudan siyasete, Budist rahiplerinden iş dünyasına ve geniş halk kesimlerine kadar Tayland halkının çok sevdiği Kral Bhumibol, entelektüel çalışmalarıyla da tanınıyordu.