İsrail'de birlikte çalıştığı kadınlara cinsel tacizle suçlanan İsrail İçişleri Bakanı Silvan Şalom, hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa etti. Bir ofis çalışanının ifadeleri ise yaşanan taciz iddialarını gözler önüne serdi.

Bakan Şalom, istifa kararını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Görev yaptığı 23 yıl boyunca milletvekili ve bakan olarak adanmışlık duygusu ve inancıyla hizmet ettiğini söyleyen Şalom, istifa kararıyla ilgili de sosyal

İsrail'in Haaretz gazetesi, Şalom'un 6 kadını taciz ettiğini ileri sürerken bir ofis çalışanını ise öpmeye çalıştığını yazmıştı.

ve kamusal meselelerin ilerlemesini önlemek amacı ve arzusuyla yaptığını dila getirdi. İşte Şalom'un cinsel taciz iddialarına verdiği o cevap;

"Geçtiğimiz hafta boyunca bu acı olaydan (cinsel taciz iddiaları) gına geldi. Ailem beni tam olarak destekliyor ancak onlardan ödemeleri istenen bedelin haklı bir gerekçesi yok. Bu şartlar altında bakanlık görevimden ve milletvekilliğinden istifa etmeye karar verdim."

OTEL ODASINA ÇAĞIRDI

Şalom ile ilgili geçtiğimiz hafta İsrail medyasına bazı haberler yansımış ve İsrailli bakanın bir yıl içerisinde çalışanlarını defalarca taciz ettiği iddia edilmişti.

Bir TV kanalına konuşan bir mağdur, Şalom'un yurtdışı gezisi sırasında gün sonu kendisine tamamen çıplak biçimde odada bekleyeceğini söylediğini iddia etti. Haaretz gazetesi ise kadın çalışanı makam aracında defalarca taciz eden bakanın, yolculuk sırasında sık sık bacaklarına dokunduğunu yazdı.