Suudi Arabistan Suriye'ye asker göndermeye hazır
Alman basınında yer alan haberlere göre; Suudi Arabistan, terör örgütü DAEŞ'la mücadelede ABD'nin yanında savaşmak için Suriye'ye özel birlikler gönderecek.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, ABD ile birlikte DAEŞ'le mücadele amacıyla Suriye'ye askeri birlikler göndermeye hazır olduklarını söyledi.
El Cubeyr, "Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri özel birlikleri ile ABD'nin yanında yer almaya hazır olduğunu beyan etmiştir, ayrıca İslam koalisyonundan bazı ülkeler de terörizm ve radikalizm ile mücadeleye birlik göndermeye hazırdır" şeklinde konuştu.
Suudi Dışişleri Bakanı El Cubeyr, planın mahiyetini ve nasıl uygulanabileceğini ABD ile istişare ettiklerini belirtti.
TEMİZLENEN BÖLGELERE MUHALİFLER YERLEŞSİN
Planın yakında hazır olmasını beklediklerini dile getiren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı mülakatında, "öncelikli amacın DAEŞ'in denetimindeki toprakları geri almak, ama aynı zamanda kurtarılan bölgelerin Hizbullah, İran ya da Şam yönetiminin kontrolüne geçmesini önlemek olması gerektiğini" söyledi. El Cubeyr, DAEŞ'den arındırılacak bölgelerin muhaliflerin denetimine verilmesini tercih ettiklerine işaret etti.