Geçtiğimiz gün  istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla tanınan DEBKAfile isimli habersitesi, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in zehirlenerek suikasta uğradığını iddia etti. Zehrin etkisiyle zihinsel işlevlerini yitirdiği belirtilen 76 yaşındaki Kral'ın, ülkenin başkenti Riyad'da yoğun bakımda tedavi altında olduğu ileri sürüldü. 

ÜLKENİN ÖNDE GELENLERİNE NASİHATLERDE BULUNDU

Ayakta duramadığı belirtilen haberlerden sonra Suudi Arabistan Kralı Selman, Riyad’daki Kasrul Emmare’de (Emirler Sarayı) emirleri ve ülkenin önce gelen din adamlarını ağırladı. Resepsiyona katılanlar arasında Haremeyn İmamı Abdurrahman Sudeys, Yemen operasyonlarında ön plana çıkan Savunma Bakanı Muhammed bin Selman da vardı. Sağlıklı olduğu görülen Kral, burada konuklarına çeşitli nasihatlerde bulundu. 

Kur’an tilavetiyle başlayan resepsiyonda son günlerde yaşanan olaylarla ilgili görüşler aktarıldı. Başmüftü, emniyet müdürleri, önde gelen alimler Selman bin Abdülaziz’in nasihatlerini dinledi. 

'AYAKTAYIM' MESAJI

Özellikle İran medyasında da geniş yankı uyandıran ‘zehirlendi’ iddiasından sonra Suudi Arabistan Kralı’nın cevap olarak bu şekilde bir 'ayaktayım' mesaj verdiği yorumları yapıldı. Abdullah bin Abdülaziz vefat ettikten sonra ülkenin başına gelen Selman bin Abdülaziz'in sağlıklı olduğu görüldü.