İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...
30 Mart mali seçimlerinde Türkiye yüzde 45,5 oy oranıyla bize destek verdi, güç verdi. Ama millet 30 mart'ta sadece bizi desteklemekle kalmadı sandıkta CHP'ye MHP'ye HDP'ye de ders verdi. En önemlisi de Pensilvanya ihanet çetesine söyleyeceğini en sert çekilde söyledi.  



Ama bu sonucu okumadılar.

MİLLET OYUNU GÖRDÜ
Yaptıkları bütün ahlak dışı saldırılara rağmen miileti kandıramadılar. Milletim oynanan oyunu gördü. Şantajları da gördü montajları da gördü. Şimdi inşallah onların hesabını miletim görecek. Türkiye'nin milli değerlerine projelerine yapılan bu ihaneti bu kardeşini çok yaşadı. Bunlar ihanet şebekesi. Mafyayı nasıl çökerttiysek bu ihanet şebekesini de çökerteceğiz. Şimdi yeni bir ittifak kurdular. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir şer ittifakı. Tesbih tanesi gibi yanyana geldiler. Kim var? CHP, kuyruğunda MHP. Bu ittifakın içinde Pensilvanya çetesi var. Şimdi inşallah onların hesabını yine milletim görecek ve hukuk içinde de bunun hesabını ağır ödeyecekler.
Belli sermaye grupları, belli medya grupları var. Ak Parti milletle yürüyor, milletin kurduğu ittifakla yürüyor. Kime karşı? Bu şer ittifakına karşı.
Hangi yüzle milletin karşısına gelecekler? Sakarya o zaman yüzde 77 oy oranıyla 'evet' dedi.

SAKARYA GEREKEN CEVABI VERECEK
Geliyoruz 10 Ağustos'a. Sakarya'dan rekor bekliyoruz. Ben Sakarya'nın bunu yapacağına inanıyorum. Miletim bu şer ittifakına bir kez daha gereken cevabı verecek. CHP'nin Pensilvanya ile ittifakından rahatsızlar. Çatı aday diye sunulan sanal ithal, adaydan rahatsızlar. Ne diyor CHP genel müdürü? Tıpış tıpış gideceksiniz oy vereceksiniz. Böyle bir genel müdür olur mu?

BU EDEPSİZLİK
Savaş Ay'ın röportajı vardı A haber'de izlediniz mi? O zaman bu zat SSK'nın genel müdürydü. Ben daha genişini göstereceğim. Haftaya Salı grup toplantısını bütün Türkiye izlemeli. Kimin ne olduğunu herkes izlemeli. Dün çıkmış benim kızımın yatak odasıa astığı pusulayı örnek veriyorum. Gece geç geldiğim saatlerde beni göremiyordu. Biz günde 16 saat mesai yapıyorduk. bugünlere gelebilmek için bu mesaiyi yaptık. Türkiye'ye Başbakan olmak kolay değildi. Onlar yatarken biz koşturuyorduk. Kızım 'Babacığım bir geceni de bize ayır' yazmıştı. Dün bunu kullanıyor Kılıçdaroğlu. Yahu bu edepsizlik.  

BOMBALARA MI TERK  EDELİM?
Burada yaşama mücadelesi veren, bize sığınarak yardım isteyen bir milyon 150 bin insan var. Biz bunları bombalara mı terk edelim? Onun için biz ensar olmaya devam edeceğiz. Ben vatandaşlarıma bu kardeşlerime sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Son günlerde yine birileri Suriye'den ülkemize iltica eden, buraya gelen kardeşlerimize yönelik maalesef bazı yerlerde provokatif eylemler var. Ben kimler tarafından bunların yapıldığını biliyorum ama bu süreçte bunu seslendirmeyeceğim. Ama gerekirse açıklarım.

ESKİ TÜRKİYE'Yİ İSTEYENLER VAR
CHP'li kardeşlerin verdiğimiz hizmeti görerek bize destek verecek MHP tabanı da pasif hale getirildi.
Ey MHP sen iktidar değil miydin? Niye bırakıp kaçtın. Sakarya depreminin, Gölcük depreminin altında kaldı bunlar. Kaçıp gittiler. Ama biz Van depremini yaşadık. Bir yılda 5 katrilyon yaşadık ve 1 yılda ayağa kaldırdık. Niye? Biz sağlam duruyoruz. Bizim iktidarımız yolsuzlukların iktidarı değildi. 79 senede 6 bin 100 km bölünmüş yol yapıldı Türkiye'de, biz 12 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. 205 bin derslik yaptık cumhuriyet tarihinin yarısından fazla. İstanbul'da Kardadeniz'in kıyısında bir havalimanı yapıyoruz. Türkiye'ye bu yakışır. Eğer milliyetçiysen bunu yapacaksın. Öyle lafla milliyetçilik olmaz. Bunlar kafatası milliyetçisi. Millete hizmet yarışında Bahçeli nal topluyor. Biz Yeni Türkiye mücadelesini veriyoruz. Karşımızda eski Türkiye'yi isteyenler var.

Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi tek haneli. paramızda bol bol sıfırlar vardı. Biz ne yaptık? Sıfırları attık uluslararası alanda paramızın değerini artırdık. Eski Türkiye'de kimliklere kültürlere başörtüsüne yasak var. Benim hanım kardeşlerim üniversiteye başörtüsüyle girebiliyor muydu? Mesel bu. Yeni Türkiye'de demokrasi var, özgürlükler var, toplumsal barış var, büyük ama daha da büyüyen ekonomi var. Bugün ekonomide dünyanın en büyük 17. ülkesiysek buraya yatarak gelmedik. Yeni Türkiye'de hızlı tren var, istikrar var, güven, dürüstlük, istikrar var.
Yeni Türkiye'de mazlumlara el uzatan, veren bir Türkiye var.

İHH TIRINA ADİCE SALDIRDILAR
-Dün Hopa'da İHH'nın tırına alçakça adice saldırdılar. Bazı CHP'li vekiller bu insanlık dışı saldırıyı alçakça övdüler. Pensilvanya medyası da dostu CHP ile birlikte bu saldırıya övgüler düzüyor. Bu üçlünün adayı İsrail aleyhinde konuşsana. Düştükleri şu hale bakın. Hopa'da seçimleri AK Parti'nin adayı kazandı. Belli ki bunu hazmedemediler. Bulunduğum otobüsün camını çerçevesini indirdiler. Bunlar şiddetle netice almaya çalışırlar. CHP, MHP, HDP aynı zihniyettir. Hınçlarını bir insani yardım kuruluşundan çıkarmaya çalışıyorlar. Dini duyguları istismar eden CHP bakalım ne diyecek? Öven milletvekillerine ne diyecek. Biz Türkiye'yi bu vandallar bırakmadık. Hopa'da maskeleri düştü. Milletim sandıkta gereken cevabı verecektir. 12 yılda sizlerin desteğiyle güçlü bir Türkiye inşa ettik.
-Avrupa'da büyüme oranları düşerken bizim büyüme oranımız 4,3.