Esed rejiminin gücünü kaybetmesiyleRusya devreye girmiş ve muhaliflerin elinde olan bölgeler tek tek alınmaya başlandı.

İran’ın da Esed’e kara ordusuyla destek vermesiyle tekrar güçlenen Esed, Türkmen Dağı gibi bazı kilit bölgeleri kontrolü altına alırken terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin de ilerleyişine göz yummaya devam ediyor.

Yüz binlerce kişi ölüm korkusuyla topraklarını terk etmek zorunda kalırken ilk sığınacak ülke olarak da Türkiye'yi görüyor. Son olarak Halep'in de düşmeye başlamasıyla 1 milyon kişinin ülkemize sığınmak için sınırımıza gelmesi bekleniyor.

SUUDİLER '150 BİN KİŞİYLE HAZIRIZ'

Önceki gün Suudi Arabistan 150 bin kişilik kara ordusuyla Suriye’ye girmek için ‘Hazırız’ açıklamasını yapmış sonrasında ise Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de IŞİD’le mücadele için asker göndereceklerini duyurdu.

Bu gelişme üzerine İran, Sunni oluşuma tepki göstermiş ve ‘Hepsi tabultar içinde ülkelerine geri döner açıklaması yapmıştı.

TÜRKİYE’DEN DE MÜDAHALE SİNYALİ

Sınırımızda bu sıcak gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak tezkeresini örnek göstererek Suriye’ye askeri müdahale konusunda renk verdi.

Erdoğan açıklamasında “Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyoruz. 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. 1 Mart tezkeresi ilk anda kabul edilip Türkiye, Irak’ta olsaydı, Irak’ın durum böyle olmazdı” dedi.