Türkiye, dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürüyor. Hem devlet hem de sivil yardım kuruluşları aracılığıyla mazlum coğrafyalarda milyonlarca insana yardım eli değiyor. 
İşte o ülkelerden biri de Sri Lanka. Güney Asya’da, Hindistan’ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu’nda bulunan bir ada ülkesi olan ve 21 milyon nüfusun yaşadığı Sri Lanka’da Müslüman nüfus, toplam nüfusun yüzde 7,6’sını oluşturuyor. Müslümanlar, ülkede büyük sıkıntılar içinde hayat mücadelesi veriyor. O sıkıntıların başındaysa eğitim problemi geliyor. Ülkede, Müslüman ailelerin çocuklarının eğitim alabileceği sadece birkaç tane Müslüman okulu bulunuyor. Bu okullarda da büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yetim çocukların eğitimi için kaliteli yetimhanelere ihtiyaç gün geçtikçe daha da artıyor. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda Sri Lanka’ya giden Deniz Feneri Derneği ekiplerinden Müslümanlar tarafından istenilen yetimler yurdu, 3 bağışçı tarafından yapıldı. 150 bin dolarlık projenin temeli hemen atıldı, içerisinde yurt ve okul bulunan proje bir yıl gibi bir sürede bitirilerek yetimlere hediye edildi. Türkiye’nin kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve yardımlardan memnun olduklarını ifade eden Sri Lankalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgilerini de dile getirdiler. Kurban ve Ramazan Bayramı da dâhil Sri Lankalı Müslüman halka ve mazlumlara yardım etmeye devam edileceğini ifade eden dernek yetkilileri, dünyadaki son yoksula ve yetime ulaşıncaya kadar mücadelemiz 
sürecek diyorlar.

Bir yılda tamamlandı yetimlerin yüzü güldü
Deniz Feneri Derneğinin organizasyonuyla hayırsever üç bağışçı tarafından Sri Lankalı yetimler için bir yetimhane ve okul yapıldı. Mus’ab bin Umeyr ismi verilen yetimler yurdu için gerekli olan 150 bin dolarlık kaynak üç bağışçı tarafından karşılandı. İnşaatına 2015 yılında başlanan yetimhane bir yılda tamamlandı. 6 ila 10 yaşında 102 çocuğa ev sahipliği yapabilecek kapasitede olan yetimhanede şimdilik 45 çocuk kalıyor. İki katlı olarak inşa edilen yetimhanede 4 derslik bulunuyor. Bir avlu etrafında yatak odaları, mutfak, tuvaletler, yemekhane ve ofis gibi birimlerin sıralandığı yetimhane binası, modern ve temiz çehresiyle çevresindeki binalardan hemen ayırt ediliyor. Sri Lankalı devlet yetkilileri ve bölge halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışın ardından Deniz Feneri Derneği yetkilileri ve protokol, tesisleri gezdi. Dernek bağışçıları ve gönüllüleri daha sonra yetimhanede kalan çocuklara Türkiye’den getirdikleri çeşitli hediyeleri dağıttı. Hediye dağıtımlarını tamamlayan gönüllüler, yetimhanede kalan çocuklarla keyifli vakit geçirdi. Sri Lankalı Müslümanlar, kendilerini unutmayan Türk halkına ve Deniz Feneri Derneği yetkililerine yapılan yardımlar için teşekkür etti.

45 ÖĞRENCİ KALIYOR
Deniz Feneri’nin yaptırdığı yetimhanenin iki katlı yatakhanesi, 84 öğrenci kapasiteli. Yatakhanede 35’i yetim olmak üzere 45 yatılı öğrenci kalıyor.