ABD'de başkanlık yarışında göçmen karşıtı ırkçı söylemleriyle öne çıkan ve ön seçimlerde ipi göğüsleyen Cumhuriyetçi adaylardan iş adamı Donald Trump’a, kendi partisi içinde bile sert eleştiriler gelmeye başladı. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, bir basın toplantısı düzenleyerek Trump’a yüklendi. Donald Trump’ın öne sürdüğü fikirler ve açıklamaların ''muhafazakarlığı çirkinleştirdiğini'' söyledi.
Ryan’ın kendi safında olmaması halinde büyük bedel ödeyeceğini söyleyen Trump'ın sözlerine yanıt veren Temsilciler Meclisi Başkanı, ''Buna sadece katılarak gülüyorum. Bu aralar bazen gerçekler kurgudan daha garip olmaya başladı'' diye konuştu. 
ETKİLİ CUMHURİYETÇİ DE KARŞI 
Trump'a karşı sesini yükselten bir başka önemli Cumhuriyetçi isim de Senatör John McCain oldu. 2008 başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı McCain, Trump'ın olası adaylığının Amerika'nın geleceği için tehlike olduğunu savundu. McCain, ulusal güvenlik konularındaki açıklamalarının da tehlikeli olduğunu söyledi. 
SAHTEKAR VE KADIN DÜŞMANI 
ABD'nin eski Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarından Mitt Romney, partililere Trump'ı desteklememe çağrısı yaptı. Eski aday, Trump'ı ''sahtekârlık, zorbalık, kadın düşmanlığı ve dürüst olmamakla'' suçladı.
Bu sözlere Trump’tan cevap gecikmedi. Trump, Romney için ''Dört yıl önce destegimi almak için yalvarıyordu. O zaman dizlerinin üzerine çök desem çökerdi'' dedi.