ABD Başkanı Donald Trump "Suriyeyi vurma emri verdim" ifadelerinin ardından Suriye'ye harekat başladı. Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya'dan "ABD uluslararası normları ihlal etti" açıklaması yapıldı. 

RUSYA DIŞİŞLERİ: SALDIRILAR, SURİYE'NİN BARIŞÇIL BİR GELECEK ŞANSI ELDE ETTİĞİNDE GELDİ


Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şam barışçıl bir gelecek şansı elde ettiği anda saldırıya uğradı" ifadeleri kullanıldı.


RUSYA'NIN ABD BÜYÜKELÇİSİ: SURİYE'YE SALDIRI SONUÇSUZ KALMAYACAK


Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, ABD öncülüğünde Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıların 'sonuçsuz kalmayacağını' bildirdi. Antonov, "En kötü endişelerimiz gerçekleşti. Uyarılarımız dikkate alınmadı. Önceden tasarlanan senaryo uygulanıyor. Bu gibi eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Bu sonuçların tüm sorumluluğu Washington, Londra ve Paris'e aittir. Rusya Devlet Başkanının tahkir edilmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.
 

"TRUMP İKİNCİ BİR ADOLF HİTLER'DİR"


Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi başkanı Aleksandr Şerin, "ABD Suriye'ye yönelik saldırılar düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ediyor ve Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" açıklamasında bulundu. ​

Şerin, "ABD Başkanı Trump sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır" dedi.


TRUMP'TAN RUSYA VE İRAN'A MESAJ 


Trump açıklamasında Rusya ve İran'ı hedef alarak, "Hangi ülke kadınları ve erkekleri öldüren bir rejimle özdeşleşmek ister. Putin ve hükümeti Suriye'nin kimyasal silahlarını imha edeceklerini söylemişlerdi ama bunu gerçekleştirmediler." ifadelerini kullandı