Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda, bulgular neticesinde söz konusu uyuşturucunun ülkede son derece yayın olarak kullanıldığının bir kez daha kanıtlandığını belirtti. Kokainin musluk sularında yapılan incelemelerde bulunan tek uyarıcı madde olmadığı da ortaya çıktı.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, musluk suyunda Benzoylecgonine maddesine de rastladı. Söz konusu madde, kokain kullanımından sonra insan metabolizmasında ortaya çıkıyor ve hastanelerde yapılan idrar testlerinde kişinin kokain kullanıp kullanmadığını anlamaya olanak tanıyor. Skandala sebep olan araştırmanın sonuçları ülkede şaşırtıcı bulunmadı.

Bilindiği üzere, İngiltere basını tarafından daha önce geçilen haberlerde, kokainin ülkede son derece yaygın olarak kullanıldığı, hatta Avam Kamarası ve Cambridge Üniversitesi’nin tuvaleti gibi yerlerde bu uyuşturucunun izlerine rastlandığı defalarca kez gündeme getirilmişti. Kokainin ülkede bu kadar popüler olması, söz konusu uyuşturucunun diğer Avrupa ülkelerine nazaran İngiltere’de daha ucuz olması ile açıklanıyor.

Batı Avrupa'da uyuşturucu kullanımının güngeçtikçe artmasıyla burada yaşayan Türk ailelerde çocuklarının durumundan edişe etmekteler. Hatta sadece sırf bu nedenden dolayı çocukları uyuşturucuya alışmasın diye Türkiye'ye kesin dönüş yapan aileler olduğu biliniyor.

Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_05_13/Ingilteredeki-musluklardan-kokainli-su/