Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Alex H'nin olayda iki mutfak bıçağı kullandığını açıkladı.
Görgü tanıkları ve yaralıların ifadelerine göre şüpheli, dolaştığı sınıflarda ve kalabalık koridorda karşılaştığı arkadaşlarını rastgele bıçakladı. Henüz nedenine ilişkin bir açıklama yapılmayan saldırı sırasında birçok öğrencinin kanama veya acı hissettikten sonra bıçaklandığını fark ettiği kaydedildi.

Öğrencilerin okulun yangın alarmını devreye sokması, yaşanan paniğin şiddetini artırırken, saldırganı durdurmak isteyen bir güvenlik görevlisinin de bıçak darbelerine maruz kaldığı ifade edildi. Saldırganın bir okul yöneticisi tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Saldırının hemen ardından yaralılara ilk müdahale okul öğretmenleri tarafından yapıldı. Öğrenciler de yaralı arkadaşlarının kanamalarını durdurmak için tampon yapmaları için tişörtlerini çıkartarak öğretmenlerine verdi. İlk müdahaleleri okulda yapılan yaralılar, olay yerine gelen ambulans ve helikopterle çevre hastanelere sevk edildi. Birçok yaralının ameliyat edildiği ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

İçine kapanık ve utangaç bir kişiliğe sahip olduğu bildirilen saldırganın, cinayete teşebbüs suçuyla yargılanacağı öğrenildi.