Rusya'nın intikamı acı oldu: Rus polisi zanlılara dehşeti yaşattı! Rusya'nın intikamı acı oldu: Rus polisi zanlılara dehşeti yaşattı!

Rusya – Ukrayna Savaşı'nda her geçen hafta, savaş esirlerine yönelik kötü muamele veya silahsız askerlerin infaz edildiği videolar gelmeye devam ediyor.

Geçen hafta dünya, "Yaşasın Ukrayna" dedikten sonra Rus savaşçılar tarafından infaz edilen Ukrayna askerinin görüntüleri ile sarsıldı.

Ukrayna askeri Igoreviç Matsievski, Donbas cephesinde Rus askerleri tarafından esir alındıktan sonra infaz edildi. O görüntüler, Telegram'da paylaşıldı.

İlgili haber: Tüm dünyayı sarsmıştı: Annesi Facebook’tan izlemiş… Zelenski kimliğini açıkladı

Savaşın ilk aylarında, Ukraynalı askerlerin, Rus savaş esirlerine yaptığı işkencelerin de görüntüleri birçok defa yayınlanmıştı.

Yine benzer şekilde Rus askerlerinin, yaralı Ukrayna askerlerini infaz ettiği, siperlerde "esir almadan ilerlediği" görüntüler de Telegram üzerinden paylaşıldı.

Cenevre Sözleşmesi'nce kabul edilen savaş hukuku kurallarına aykırı olan ve her iki taraftan da gelen bu görüntüler, dünya çapında kınandı.

Son savaş suçu video kaydı, Ukrayna tarafından geldi.

Donbas cephesinde başarısız bir sızma girişiminde bulunan Rus grubundan iki asker, çatışma sırasında öldürüldü.

Ukraynalı askerler, bir zırhlı aracın koruması altında, hayatta kalan Rus askerinin yanına gitti. Ölü askerlerin üzerine kurşun yağdıran Ukraynalılar, daha sonra Rus askerin elindeki silahı aldı ve miğferini çıkarmasını söyledi.

Teslim olan ve denileni yapan Rus askeri, daha sonra kurşuna dizildi.

Ukraynalı savaşçılar, bu görüntüyü Telegram'da paylaştı.