Esed’in elini rahatlatmak isteyen milisler, Irak’ta Sünni halka yaptıkları akıl almaz işkencelerle anılıyor. 
Rus uçakları Hama, Humus ve İdlib'de rejim muhaliflerinin kontrolündeki bölgeleri havadan bombalarken, İran güdümünde hareket eden Iraklı milisler de boş durmuyor. Irak'ta Sünni Şii çatışmasını körükleyen milislerin, Suriye'ye geçerek, Sünnilere karşı katliam yapacakları iddia edildi. Milisler Irak'ta Sünni Şii çatışmasının fitilini ateşleyerek parçalanmalara neden olmuşlardı. Irak'ı karıştıran o milislerin Suriye'ye geçerek fotoğraflarda poz vermeleri dikkat çekti. Zafer işaretleri yapan milislerin ellerinde çeşitli silahlarda bulunuyor.

AKIL ALMAZ İŞKENCELER YAPIYORLAR

Rusya'nın Esed rejimine karşı mücadele veren muhalifleri bombalaması, milislerin de Sünnilere karşı yapacakları girişimlerle Esed'in elini rahatlatacağı konuşuluyor. Milislerin asıl hedefinin Halep olduğu da belirtiliyor. İran güdümünde olan bu milisler, Irak'ta son aylarda çok sayıda Sünni sivili kaçırıp öldürdüğü raporlara yansımıştı. Yine milislerin, Sünni sivillere yönelik akıl almaz işkenceleri ise basında yer aldı.

ŞEYH DAVUT SÜLEYMAN'I VAHŞİCE KATLETMİŞLERDİ

Irak'ta birçok katilamda izi olan milisler, Beyji ulemasından Şeyh Davut Süleyman'ı kaçırarak katletmişlerdi. Günler sonra cesedi bulunduğunda Şeyh Davut Süleyman'ın Şii milislerce defalarca kurşunlanarak katledildiği açıklanmıştı.
Kaynak : Yenişafak