Fetva veren Ali Sistani, Şiilerden IŞİD militanlarına karşı ülkelerini korumalarını istedi. Sistani, şu ifadeleri kullandı:
"Ehl-i Beyt düşmanları yine sahnede. Öyle bir zamandayız ki Bedir ve Hayber'in nefreti bir kere daha dirilmiştir. Beni Ümeyye kalıntıları kutsal bölgelerimiz olan Necef ve Kerbela'ya saldırmak istiyor.Tüm Şiilerden ve Ehl-i Beyt takipçilerinden İslam savunucularının zaferi için duaya durma çağrısında bulunuyorum.Eli silah tutan herkes terörizme karşı kutsal savaşta yer alsın. Bu savaşta ölenler şehittir. Irak Ordusu da cesur olmalıdır. Iraklı siyasiler, silahlı kuvvetlere destek versin ve güçlerini birleştirsinler. İslam'ın zaferi için birlik olun"
 
IŞİD İKİ KENTİ DAHA ELE GEÇİRDİ
 
IŞİD militanları, son olarak Diyala bölgesindeki Saadiye ve Jalawla kasabalarında kontrolü ele geçirdi.Sünnilerin yaşadığı kasabalarda militanların herhangi bir direnişle karşılaşmadığı bildiriliyor.Kasabalarda Kürt partilere ait büroların ise Peşmergeler tarafından korunduğu kaydediliyor.
 
IŞİD'LE Şİİ GRUPLAR ÇATIŞTI İDDİASI
 
Diyala'da IŞİD ile Şiiler arasında çatışmalar çıktığı da iddia edildi.
 

Saddam'ın kızı Musul'a mı gidiyor?
 
BAĞDAT'A 50 KİLOMETRE UZAKTA
 
Başkent Bağdat'a doğru ilerleyişini sürdüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Irak Ordusu arasında çatışmalar Diyala eyaletinin Bakuba kenti kırsalında devam ediyor. Polis ve ordu yetkililerine göre çatışmalar kentin 35 kilometre kuzeydoğusundaki Mikdadiye'de yoğunlaşıyor. 
Diyala eyaletinin başkenti Bakuba, Irak'ın başkenti Bağdat’ın kuzeydoğusuna 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Büyük çoğunluğu Sünni olan yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı kentte Şiiler ve Kürtler de bulunuyor. Bakuba, İran sınırına ise 93 kilometre uzaklıkta.
 
6 KÖYÜ ALDI VE...
 
Al Jazeera kaynaklarına göre, IŞİD güçleri Bakuba’nın güneydoğusunda bulunan altı köyü ele geçirdi ve Bağdat yönüne ilerleyişini sürdürüyor.
Reuters’ın Irak güvenlik güçlerine dayandırdığı bilgiye göre ise, Diyala eyaletine bağlı Saidiyye ve Celula bölgeleri de IŞİD’in eline geçti. Celula çevresinde bulunan peşmergeler ile IŞİD güçleri arasında herhangi bir çatışma yaşanmadı. Celula ve Saidiyye'de bulunan onlarca aile İran sınırına doğru kaçtı.
IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani bir sonraki hedefin başkent Bağdat ve Şiiler için kutsal olan Kerbela olduğunu açıklamıştı.