The Mirror'da yer alan habere göre; ailesi, öldürdüğü 22 kadının cesetlerine tecavüz eden Mihail Popkov'u hâlâ seviyor.

Angarsk şehrinde işlediği cinayetlerle Rusya'yı şoke eden Popkov'a, "kurt adam" lakabı takıldı. Çünkü psikopat katil, kurbanlarından birinin kafasını kesip kalbini söktü.

Eski polis olan Popkov, 2012'de yakalanmış ve işlediği cinayetleri itiraf ettikten sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Hem de tüm delillere rağmen

 

Fakat ailesi, kuvvetli delillere ve suçunu itiraf etmesine rağmen Popkov'un masumiyetine hâlâ inanıyor.

48 yaşındaki karısı Elena Popkova, "Onunla 28 yıldır evliyim. Yanlış bir şeyler olduğundan şüphelensem tabii ki ayrılırdım" dedi.

The Siberian Times'a konuşan Popkova, "Destekliyorum ve ona inanıyorum. Eğer bugünbırakılsa, tek bir kelime etmem ve birlikte yaşamaya devam ederiz. Seviyorum onu. Tüm bu yıllar boyunca bana hiç zarar vermedi. Onunla kendimi güvende hissediyordum" dedi.

Popkov mahkemede itirafta bulunsa da işlediği tüm suçları ailesine inkâr etmiş.

Seri katil görüşmelerinde kızına "Katya, tüm bu suçlamalar peri masalı. Bu bir sistem ve ben de onun içinde çalıştım. Bu sistemi iyi tanıyorum" demiş.

'Kurt adam'ın 27 yaşındaki kızı da babasının masumiyetini kanıtlamak için cinayetleri araştırıp çözmeye çalışıyor.

Rus televizyonuna konuşan Katya, "Bunların hiçbirine inanmıyorum. Her zaman kendimi 'babasının kızı' olarak hissettim" dedi. Annesi ve kız kardeşi de Popkov'un masum olduğunu düşünüyor.

 

Kendimi tedavi etmeye çalıştım ama…

 

Popkov, yaklaşık 20 yıl kanundan kaçmayı başardı. Çünkü yetkililer, seri katilin kendi memurları olabileceği ihtimalini hep göz ardı etti.

Cinayetler 2000 yılında durdu ve sonrasında Popkov, zührevi bir hastalığa yakalandığını ve bu durumun onda kadınları öldürme isteği uyandırdığını söyledi.

Polise "Hastalığımı ihmal ettim, kendim tedavi etmeye çalıştım. Hastaneye gitmeye korktum" diyen Popkov, dedektiflerin 3 bin 500 polisten DNA örneği almasıyla 2012 yılında deşifre oldu.