Habere göre Fransa Alpleri’nde kayak yaparken başından ağır yaralanan Michael Schumacher’in hayatta kalabileceğine yönelik beklentiler yükseldi.
Grenoble Üniversitesi Hastanesi’nde yapay komada tutulan Schumacher’in sağlık durumuyla ilgili olarak dün yerel saatle 15.01’de bir açıklama yapıldı. Durumu ‘istikrarlı’ olarak tanımlanırken cümle şöyle devam etti: “Schumacher’in klinik durumu istikrarlı görülüyor ve sürekli bir şekilde takip altında tutuluyor.”

Bild’e göre bu ‘kuru sözlerin’ ardında Schumacher’in ailesi ve dostları için çok anlamlıydı. Ünlü pilotu tedavi eden ekibin başı Profesör Jean-François Payen, ilk kez Michael Schumacher’in akut bir yaşam tehlikesi olmadığına dair umut veriyordu.

AMA SORU İŞARETLERİ SÜRÜYOR...
Ünlü Formula 1 pilotunun mücadeleyi kazanıp kazanmayacağı henüz belli değil.
Bild’e göre Schumi geçen hafta biri pazartesi, diğeri cuma olmak üzere iki kez ölümün eşiğinden döndü.  Cuma günü çekilen beyin MR’ı ‘felaket’ bir görüntü ortaya çıkardı.

Ancak hafta sonunda yeni bir tedavinin denenmesi ve durumunun istikrar kazanması umutları beraberinde getirdi.

SCHUMACHER'İN EŞİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BİZİ RAHAT BIRAKIN
Tedavisi süren efsane pilotun eşi Corrine Schumacher, sessizliğini bozarak, "Lüfen bizi rahat bırakın" dedi.
Corrine Schumacher yaptığı açıklamada, uluslararası basından, işlerini yapabilmeleri için doktorlara ve hastane yönetimine yardımcı olmalarını istedi. Hastane bahçesindeki basın mensuplarından da artık buradan ayrılmalarını rica eden Schumacher, açıklamasında "Lütfen bizi rahat bırakın" ifadelerine yer verdi.


Öte yandan Alman pilotun kazasıyla ilgili savcılık soruşturması sürerken Schumacher'in kaskına takılı kameranın, kaza sırasında çalışır vaziyette olduğu iddia edildi.

Dauphine Libere gazetesi, pilotun yakın çevresinden aldığı bilgiye dayanarak, Go-Pro kameranın kaza anını kaydettiği ve görüntülerin işe yarar nitelikte olduğunu iddia etti. Alman pilotun kayak sırasında kaskına takılı kamera, kazadan 5 gün sonra ailesi tarafından yetkililere teslim edilmişti.

Albertville Savcılığı da kaza sonrası başlatılan soruşturmayla ilgili yarın saat 10.00'da basın toplantısı düzenleneceğini ve soruşturmayla ilgili bilgi verileceğini duyurmuştu.