Mısır'da yargılanan İhvan üyeleri arasında saydığı 4 yaşındaki Ahmed Mansur Kurani'yi müebbet hapis cezasına çarptırdı. Meydana gelen olay darbeci mahkemelerin dosyaları incelemeden idam yahut müebbet verdiğini ortaya çıkardı. 

Mısır'da AbdulFettah es-Sisi'nin öncülüğünde yapılan askeri darbe sonrası İhvan yöneticilerinin yargılayan mahkemeler skandal kararlara imza atıyor. Birçok İhvan yöneticisi ve üyesi yargılanma sonrası idam ve müebbet hapis cezalarına çarptırıldı. Bunlardan biri de 4 yaşındaki Ahmed Mansur Kurani.

4 yaşındaki Ahmet, İhvan'ın gösterilerine katıldığı için cinayete ve şiddete teşvik suçundan yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aile çaresiz

Durumu fark eden Mısırlı bir avukat bu konuyu mahkeme taşıdı. Babasının adı yerine 4 yaşındaki Ahmed Mansur Kurani'nin yazılması sebebiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Durum karşısında çaresiz kalan aile mahkeme önünde göz yaşlarına boğuldu.

Cezalar dosyalar incelenmeden veriliyor

Mahkeme, verdiği karardan ancak çocuğun isminin değiştirmesiyle vazgeçilebileceğini belirtti. Meydana gelen olay darbeci mahkemelerin dosyaları incelemeden idam yahut müebbet cezaları verdiğini ortaya çıkardı.