Rusya gelecekte 7 bin kilometre menzile sahip ve saatte 2 bin kilometreden fazla hızda uçabilecek kargo uçakları üzerinde çalışıyor. PAK TA adı verilen proje hayata geçtiğinde, Rus ordusu tankları ve ağır silahları 7 saat içinde dünyanın her tarafına ulaşabilecek.
200 TON KAPASİTELİ

RT'nin haberine göre, 200 tona kadar ağırlık taşıyabilecek kargo uçaklarından 2024 yılı itibariyle 80 adet üretilmesi planlanıyor.

ÖNCELİK İNSAN DEĞİL SİLAH TAŞIMAK

Projenin öncelikli hedefi, Rusların yeni nesil Armata tanklarının ve diğer ağır silahlarının tek bir uçakla hızlı bir şekilde taşınmasını sağlamak.

RUS ORDUSU DÜNYAYIN HER YERİNE ANINDA GİDECEK

PAK TA'da yer alan kaynaklara göre, projenin üzerindeki çalışmalar birkaç yıldır devam ediyor. Eğer proje amacına ulaşırsa, Rus ordusunun dünyanın her tarafındaki olaylara müdahale kapasitesi ve hızı olağan üstü derecede artacak.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz yıl Rus ordusunun kargo uçaklarının Ilyushin Aviation Complex şirketi tarafından geliştirileceği açıklanmıştı. Ancak bazı uzmanlar, şirketin bu uçakları Ilyushin-106 kargo uçağını temel alarak inşa edeceklerini iddia etmişti. Bu uçaklar 1980'li yıllarda gündeme gelmiş, ancak Sovyetlerin yıkılmasının ardından rafa kaldırılmıştı.