Rusya eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Fyodorov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'ye Rus özel kuvvetlerini gönderebileceğini söyledi. 
Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr'a konuşan Fyodorov, Putin'in Suriye'deki Rus güçlerine takviyenin özel kuvvetler ile yapılması konusunda askeri yetkililerle istişare halinde olduğunu belirtti. Fyodorov "Bu ordumuz için hassas bir konu. Rusya'nın kara savaşına katılımının yararlı olup olmayacağı konusunda ciddi şüpheler var. Hatta müzakere sürecini daha da karmaşıklaştırıp, ABD ile daha fazla anlaşmazlığa yol açabilir. Ancak siyasi ve askeri çevrelerde bu görevlendirmenin yapılması gerektiğini düşünenler de var" dedi.
Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi 8 ay önce başlamıştı. Putin müdahalenin başladığı günlerde "şimdilik" kara operasyonlarına katılmak için herhangi bir planları olmadığını söylemişti.
Putin, Mart ayının ortasında Suriye'deki Rus güçlerin müdahalesinin amacına büyük ölçüde ulaştığını gerekçe göstererek çekilmeleri talimatını vermiş, Tartus ve Hmeymim'deki donanma ve hava üslerinin ise görevlerine devam edeceğini açıklamıştı. Moskova karar doğrultusunda savaş uçaklarının bir kısmını geri çekse de, o günden bu yana hava saldırılarına devam ediyor.