Suriyeli muhalifler, Rus savaş uçaklarının Özgür Suriye Ordusu'nu da vurduğunu açıkladı. Rusya, IŞİD hedeflerini vurduğunu iddia etmişti.


Rus savaş uçakları, Hama, Humus ve Lazkiye'de katliam yapıyor. İlk belirlemelere göre 26 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

ABD'DEN AÇIKLAMA!

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söyledi.

ÖSO Rusya'nın hedefinde 

El-Cezire'ye konuşan Suriye Faruk Tugayı Sözcüsü Eymen Asmi, Rusya'nın hava harekâtında Özgür Suriye Ordusu'na ait bölgenin hedef alındığını söyledi. Asmi, İdlib'in Latanme bölgesinde hedef alınan İzze Tugayı'nın, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı olduğunu ve söz konusu gruba ait hedeflerin Suriye Hava Kuvvetleri'nin daha önce kullandığı mühimmata oranla daha gelişmiş ve daha güçlü bombalarla vurulduğunu söyledi.

26 sivil katledildi

ABD'deki görüşmeler sonrasında gerçekleşen bu bombardımanın "Rusya'nın gövde gösterisi" niteliğinde olduğunu savunan Asmi, silahlı Suriye muhalefetinde Rus bombardımanına yönelik tepki olduğunu söyledi. Asmi'ye göre Humus'taki bombardımanda 26 sivil öldü. Eymen Asmi, diğer bombardımanlarda da kayıplar olduğunu söyledi.

“ABD uçakları IŞİD hedeflerini vuruyuor. Rus uçakları ise Suriyeli muhalifleri ve ÖSO'yu bombalıyor. Ya ABD ile Rusya arasında anlaşma var, bu bombardıman da bu anlaşmanın sonucu. Ya da iki ülke arasında anlaşmazlık var, Rusya bu bombardımanla ABD'ye bir mesaj verdi. Her iki koşulda da ölenler Suriyeliler oluyor."