Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve ilçedeki çocuk hastanesi yakınlarına da iki füzenin düştüğü bildirildi. Saldırılarda yaralanan 10'u çocuk 35 kişi Türkiye'ye getirildi.

AA muhabirinin Azez'deki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus jetlerinin Halep'in kuzeyindeki yönetim karşıtlarının kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırılarda en az 14 kişinin öldüğü açıklandı.

ÇOCUK HASTANESİNİ HEDEF ALDI

Rus savaş uçaklarının, terör örgütü PYD ile rejim muhaliflerinin bulunduğu cephe hatlarına saldırdığına değinen kaynaklar, ilçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füzeninin düştüğünü kaydetti.

YARALANANLAR TÜRKİYE'DE

Bombardımanda yaralananlardan 10'u çocuk 35 kişi, Öncüpınar Sınır Kapısına getirilerek ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan bazılarının sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, Azez ilçesine bağlı Yazıbağları Türkmen köyü yakınlarından sabah saatlerinde gelen uçak ve bomba sesleri, Kilis merkezinden de duyuldu. Seslerin ardından bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü.

Ayrıca, ilçenin doğusunda terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığına da işaret eden kaynaklar, hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiğini ifade etti.