Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'de askeri işbirliği teklifini görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

"TEKLİF HENÜZ ULAŞMADI"

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus haber ajansı Novosti'ye yaptığı açıklamada ABD'nin Moskova ile Suriye'de askeri işbirliğini artırması yönünde kendilerine henüz bir teklif ulaşmadığını söyledi.

"İŞBİRLİĞİ GERÇEKTEN GEREKLİ"

Sergey Ryabkov,"Bununla ilgili raporlar gördük. Böyle bir teklif gelmesi durumunda bunu dikkatli bir şekilde değerlendireceğiz. Terörle mücadelede yakın işbirliği gerçekten gerekli" ifadelerini kullandı.


"ABD AÇIK BİR YANIT VERMEDİ"

Rusya'nın uzun zamandır Washington'a bu yönde adım atmasını istediğini ifade eden Ryabkov, ancak ABD tarafının bu tekliflere açık bir şekilde yanıt vermediğini söyledi.

HEDEF TESPİTİ VE KOORDİNASYON

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesi, ABD'nin Rusya ile Suriye'deki askeri işbirliğini derinleştirecek öneri hazırladığını yazdı. ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanan öneride ABD'nin, Nusra Cephesi'ni bombalayan Rusya'ya hedef tespiti ve koordinasyon gibi konularda teknik destek vermesi öngörülüyor.

ILIMLI MUHALİFLERİ VURMAYACAK

Söz konusu teklife göre; Rusya da buna karşılık Esad rejiminin, ABD'nin terörist olarak görmediği ılımlı muhalifleri vurmasını engelleyecek.