CIA'ya yakınlığıyla bilinen Amerikan özel istihbarat şirketi Stratfor'un, 2016 yılında meydana gelmesi beklenen gelişmelere dair yayımladığı raporda Rusya'nın en son istediği şeyin Türkiye ile karşı karşıya gelmek olduğu ifade edildi.

Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü'ne (CIA) yakınlığıyla bilinen özel istihbarat kurumu Stratfor, yıllık öngörü raporunu yayımladı. Dünya çapında cereyan eden olaylarla ilgili tahminlerin yer aldığı raporda Türkiye'ye de geniş yer verildi.

Raporun "Bütün Gözler Türkiye'nin Üzerinde" başlıklı bölümünde, Karar.com'un haberine göre; Türkiye'nin Rusya ile Suriye arasındaki deniz yollarını kontrol etmesinin de Rusya'nın Suriye'ye müdahalesini tehlikeye düşürebileceğine şu ifadelerle dikkat çekildi:

"Rusya'nın en son istediği şey Karadeniz ve Akdeniz'in kapılarını elinde bulunduran Türkiye ile karşı karşıya gelmek, ama bu aynı zamanda kaçınamayacağı bir şey. Rusya, Suriye'deki savaş sahasına müdahalesini artırarak bu müdahalenin amacından sapması riskini de artırıyor."