"Argumentı i Faktı" gazetesine konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, ABD'nin Şam'ı vurmaması için herşeyi yaptıklarını ifade ederek, "Biz hiçbir zaman Yakın Doğu bölgesinde çıkarımız olmadığını söylemedik. Fakat neden kendi çıkarlarımıza değil de terörizme odaklandığımızı söylüyorsanız, buna katılamam. Ekonomi, kültür, insani işbirliği bunlar çok doğru ve önemli fakat terör tehdidi varsa diğer herşey yok olur. 
ESAD'I DESTEKLEMİYORUZ, TERÖRLE MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ
Biz Esad rejimini desteklemiyoruz, fakat biz onu IŞİD ile mücadele eden Kürtleri ve muhalifleri desteklediğimiz gibi terörle mücadelede destekliyoruz. Biz yasadışı oluşumlara silah gönderilmemesi gerektiğini söylüyoruz. ABD'nin Şam'ı vurmaması için herşeyi yaptık. Fakat Şam ile muhalefetin çatışmasında biz taraf seçmedik. Biz Suriye'nin egemenliğini ve uluslararası hakkını koruduk" dedi. 
Türkiye'nin Suriye'deki tutumunu da eleştiren Zaharova şöyle konuştu; "Bazı uzmanlar bunların Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden doğma çabaları olduğunu söylüyorlar. Biz gelişmiş devlet Türkiye ile iş yapmaya alıştık. Fakat Türk siyasi eliti, Türkiye'de Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden doğmaya başladığını söyleyenlere inanmak için gerekli sebepler sunuyor. Eğer bu gerçekten böyleyse, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun şu anda Ankara'nın eylemlerine ses çıkarmayan Avrupa ülkeleri için nelere mal olduğunu hatırlatmak isterim. İkincisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kendisi için bu hikaye nasıl sona erdi. Bir şey daha var. Osmanlı İmparatorluğu'nun var olduğu dönemde onu 'Avrupa'nın hasta adamı' olarak adlandırıyorlardı. Türkiye yine bu şekilde anılmak ister mi? Benim şüphelerim var"