Siluyanov yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya, 3 milyar dolarlık borcunu ödemediği gerekçesiyle Londra Yüksek Mahkemesi nezdinde dava açıldığını belirtti.

Borcun temin edilmesine yönelik Rusya’nın yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade eden Siluyanov, ''Ancak Ukrayna, bu çabalarımıza rağmen borcun ödenmesine yönelik iyi niyetli bir tavır sergileyemedi'' dedi. 

Mahkemenin şeffaf ve tarafsız olacağına inandığını belirten Siluyanov, tüm tarafların haklarının gözetilerek borcun ödenmesinin sağlanacağı hususuna güvenlerinin tam olduğunu söyledi. 

Eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç döneminde Ukrayna, Rusya'dan 15 milyar dolarlık kredinin ilk dilimi olarak 3 milyar dolar almıştı. Rusya, kamuoyunda "Yanukoviç borcu" olarak da bilinen kredinin ödenmesini istemişti. 

Ukrayna hükümeti ise borcu yeniden yapılandırma önerisinde bulunmuştu. Ancak Rusya'dan bu hususta net bir cevap gelmemişti. 

Rusya Maliye Bakanlığı, 20 Aralık 2015 tarihine kadar ödeme için gün vermiş, ödemeyi yapmaması halinde Ukrayna'yı mahkemeye vereceklerini açıklamıştı. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ise moratoryuma gittiklerini ilan etmişti.