Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev, Sberbank ve birkaç büyük şirketin Türkiye'ye uygulanan yaptırımlardan muaf tutulanlar listesine dahil edilme talebiyle Ekonomi ve Gelişim Bakanlığı'na başvurduklarını bildirdi.
2016 Gaydar Forumu'nda konuyla ilgili açıklamalar yapan Lihaçev, "Sberbank başta olmak üzere Rusya'nın yaptırımlarının etkisinden çıkmak için birçok Rus şirket başvuruyor" dedi. Lihaçev, bunun ürünler, hizmetler ve iş gücü kategorilerini kapsadığını belirtti.
Lihaçev daha önce İtar Tass haber ajansına yaptığı açıklamalarda, Ekonomi ve Gelişim Bakanlığı'nın yaptırımların etkilemeyeceği yeni kontratların listesini hükümete sunacağını ifade etti. Bunu Rusya Devlet Başkanı'nın kararnamesi ön görüyor.
Öte yandan Güvenlik konuları ve telafi edilemeyecek hizmetlerle ilgili konuları, bütçe yükümlülükleri ve uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle ilgili konularda istisnalar yapılacağı da belirtildi. Ekonomi ve Gelişim Bakanlığı, Rus bölgelerinin taleplerini de dikkate alacak.