Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında 50'den fazla uçak ve helikopter kullanıldığı açıklanırken, uçakların Azerbaycanİran ve Irak güzergahını kullanarak Suriye'ye gittiği ileri sürüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Suriye'deki hava operasyonlarının, Lazkiye bölgesindeki Himeymim Hava Üssü'nde konuşlandırılan 50'den fazla uçak ve helikopterle yapıldığını söyledi.

Uçakların bulunduğu hava üssünün Rus askerleri tarafından korunduğunu belirten Konaşenkov, Rus askerlerinin gıda ihtiyacının ise Suriye rejimi tarafından karşılandığını belirtti.

Gerekli mühimmat ve ekipmanın daha önceden Tartus'taki Rus üssünde depolandığını anlatan Konaşenkov, bu nedenle savaş uçaklarının kısa sürede Suriye'ye gönderilebildiğini belirtti.

-"Uçaklar, Azerbaycan, İran ve Irak üzerinden taşındı"

Rus basınında çıkan haberler görde ise Suriye'ye 12"şer adet Su-24 ve Su-25 tipi uçak ile Mi-24 ve Mi-8 tipi helikopterlerin gönderildiği öne sürüldü.

İddialara göre, uçakların nakliyesi, Rusya'da 11-20 Eylül tarihlerinde düzenlenen Merkez-2015 tatbikatı esnasında yapıldı. Domna ve Çitinskiy eyaletlerindeki 4 adet Su-30SM uçağı Mazdok'a gönderildi. Bu uçaklar, 18 Eylül'de İl-76 nakliye uçağıyla Azerbaycan, İran ve Irak hava sahası kullanılarak Lazkiye'ye taşındı.

Diğer uçaklar ise Azerbaycan, Hazar Denizi, İran ve Irak güzergahını kullanarak Suriye'ye götürüldü.