Geçtiğimiz hafta TSK ve destek verdiği ÖSO tarafından DEAŞ'lı teröristlerden temizlenen El Bab'da rejimin yeni oyunu ortaya çıktı.

DEAŞ'tan sonra ÖSO ve Türk askerinin karşı kaşıya kaldığı Esad ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist gruplar, son bir hafta içinde Halep'in doğusunda El Bab ilçesinin güneyinden ilerlemeye devam ederek Tadif beldesi dahil 22 yerleşim yerini terör örgütü DEAŞ'tan aldı.

DEAŞ REJİM GÜÇLERİNE DİRENMİYOR

Ancak TSK ve ÖSO'ya ölümüne direnen DEAŞ militanları, rejim güçlerine kayda değer bir direniş göstermedi. İlerlemenin neticesinde rejim ordusu ve İran destekli gruplar, PYD/PKK'nın kontrolündeki Münbiç ilçesine ulaştı.

RAKKA'YA GİDEN GÜZERGAHI KESTİ

Böylece, Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirilen Bab ilçesinin güneyine konuşlanan rejim güçleri, Rakka'ya giden güzegahı kesti.

Böylece rejim güçleri, ÖSO'nun harekata devam etmesine engel olmak için DEAŞ'la arasına tampon bölge oluşturdu. Türkiye, DEAŞ'a karşı ortak mücadele çerçevesinde Rakka operasyonunu birlikte gerçekleştirmeyi teklif etmişti.

ESAD MÜNBİÇ'TE PYD'YE DESTEK VERİYOR

Türkiye bir taraftan da Münbiç'teki PYD/PKK teröristlerinin ilçeyi terketmesi ve ABD yönetiminin bu konuda verdiği sözü yerine getirmesi için baskı yapıyor.

Son gelişmelerin ardından, ilçeye ulaşan rejim güçlerinin, iç savaşta yoğun bir işbirliği yaptığı örgüte bölgede tutunması için doğrudan destek verme ihtimali de güçlendi.