Eski Tel Abyad Yerel Meclis üyesi Ekrem Dada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YPG güçlerinin Rakka'nın kuzeybatısındaki Hamam Türkmen beldesinin kuzeyinde yer alan Aziziye köyünden 200 kişiyi tehcir ettiğini söyledi.

YGP güçlerinin Rakka kentinin kuzeyinde kurdukları kontrol noktalarında Türkmenleri tutukladığını ifade eden Dada, "Rakka'nın kuzeyinde kontrol noktaları kuran YPG güçlerinin elinde Türkmenleri tutuklama listesi var. Tahmini olarak bu listede 400 Türkmen'in ismi bulunuyor" dedi.

TÜRKİYE'YE GİTMEK YASAK

Rakka'nın kuzeyindeki belde ve köylerden tehcir edilen Türkmenlerin Türkiye'ye gitmelerinin yasaklandığını söyleyen Dada, "YPG güçleri Rakka'nın kuzeyinde halkı tehcir etmeye devam ediyor. Türkmenlerin Türkiye'ye gitmelerini yasaklıyor. Köydeki Arap ve Türkmenler şimdi YPG tarafından iç göçe zorlanıyor" sözlerine yer verdi.

YPG güçlerinin tehcir etmeye zorlanan Arap ve Türkmenlerin telefonlarına el koyduğuna değinen Dada, "YPG güçleri, tehcirin belgelenmemesi için göçe zorlananların telefonlarına el koydu. Aziziye'den göç edilenler büyük sıkıntılarla güvenli bölgelere gitti. YPG telefonlara el koyduğu için bölgedekilerle iletişim kopmuş durumda" diye konuştu.

YPG güçleri daha önce Rakka kentinin kuzeybatısında yer alan ve çoğunluğu Türkmen olan Hamam Türkmen beldesinde de halkı göçe zorlamış, evlerini terk etmeyenleri de koalisyon güçlerinin hava saldırılarına hedef göstermekle tehdit etmişti.

Haziran ayında PYD ile Burkan el Fırat güçleri Rakka'nın kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinin kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten almıştı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava şemsiyesiyle gerçekleştirilen Tel Abyad operasyonu sonrası ilçedeki Arap ve Türkmen halk göç etmek zorunda kalmış, Türkiye'nin Akçakale ilçesine sığınmıştı. Olayların durulmasından sonra evlerine geri dönmek isteyen siviller YPG'nin engellemelerine maruz kalmışlardı.