Suriye'nin Haseke kentinde terör örgütü PYD tarafından kaçırılan Kürt Yekiti Partisi (PYKS) üyesi ve aktivist Enver Naso'nun eşi Menal Hüseyni, PYD'nin vahşetinin Esed güçlerinin yaptıklarını aratmadığını belirtti.

AA muhabirine konuşan Hüseyni, Amude ilçesinde ikamet ettikleri mahallenin 28 Mayıs'ta PYD militanları tarafından kuşatıldığını anlatarak, eşinin evlerine düzenlenen baskın sonucu kaçırıldığını ifade etti.

''PYD'NİN VAHŞİ TUTUMU HALKI ALIKOYAMAZ''

Çocuklarının söz konusu durumdan olumsuz etkilendiğini aktaran Hüseyni, "Naso'nun alıkonulması, tüm devrim neslinin benimsediği özgür düşüncenin hapsedilebileceği anlamına gelmiyor. PYD militanlarının vahşi tutumu hürriyeti arzulayan halkın iradesini alıkoyamayacak." dedi.

''PYD'NİN VAHŞETİ ESED'İNKİNİ ARATMIYOR''

PYD militanlarının ihlal ve şiddet eylemlerinin giderek arttığına dikkati çeken Hüseyni, "PYD, tüm kırmızı çizgileri aştı ve evlerin mahremiyetini ihlal ediyor. PYD militanlarının vahşeti Esed güçlerininkini aratmıyor." diye konuştu.

"PYD, Kürtlerin taleplerine hizmet etmiyor"

PYKS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Salih de PYD'nin Naso'yla aynı gün 3 parti yöneticisini de kaçırdığını belirterek, bu örgütün insanı ürpertecek derecede terör eylemlerinde bulunduğunu ifade etti.

Salih, PYD'nin kontrolü altındaki bölgelerde pervasızca köylere ve evlere baskın yaptığını, gençleri gözaltına alarak kendi saflarında savaşmaya zorladığını, muhalif siyasileri de kaçırdığını dile getirdi.

PYD'nin açılımının "demokratik birlik" olduğunu ancak demokrasiyle uzaktan yakından bir ilişkisi bulunmadığını vurgulayan Salih, "PYD, Kürtlerin taleplerine hizmet etmiyor bu nedenle bir geleceğinin olması söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

PYKS üyesi ve aktivist Enver Naso PYD ve Esed rejimine muhalif en önemli isimler arasında gösteriliyor. Naso, Suriye'de Mart 2011'de patlak veren devrimden önce de Esed güçlerince yönetime muhalif olması nedeniyle birkaç kez gözaltına alınmıştı.