Moskova'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ortadoğu'daki politikalarının İsrail için tehlike oluşturmayacağını söyledi.

Netanyahu, Rusya'nın Suriye hükümetine gönderdiği askeri yardımları görüşmek için Moskova'ya gitti.

NETANYAHU MEDET UMDU

Netanyahu, "Bildiğiniz gibi, İran ve Suriye ülkemize karşı olan Hizbullah'ı modern silahlarla donatıyor. Bununla paralel olarak, Suriye ve İran, Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı ikinci terörist cephe oluşturmaya çalışıyor. Bu şartlarda sizinle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmayı önemli buldum" dedi.

PUTİN'DEN YARDIM SÖZÜ

İsrail'in endişelerini anlayabildiklerini ve ülkeye yönelik saldırıları da kınadıklarını belirten Putin ise şu ifadeleri kullandı: ''İsrail'de eski Sovyetler Birliği ülkelerinden pek çok  insan yaşıyor. Bu da ülkelerimiz arasındaki ilişkilere ayrı bir özellik veriyor. Bu nedenle de Rusya'nın Ortadoğu'daki hareketleri her zaman sorumluca olacak.''

Bu arada Suriye hükümetinin İsrail'i hedef almayı planlamadığını da belirten Putin, ''Suriye ordusunun amacı ikinci bir cephe açmak değil kendi ülkesini kurtarmak'' dedi.