Başbakan Davutoğlu Kazakistan temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile 6 şubatta  görüşmüştü.Nazarbayev bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Ankara ile siyasi işbirliğinden asla vazgeçmeyeceklerini söylemişti. TASS’ınhaberine göre Nazaebayev, “Türkya faktörü bizim için her zaman çok önemli” demişti. Kazak lider, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin kendileri için de “büyük sorun” olduğunu vurgulayarak “İki ülke de bizim için önemli müttefik ve partner” demişti.
 
PUTİN’İ ARADI...
 
Nazarbayev Pazartesi Sabah Başkan Putin’i arayarak ikili ve bölgesel işbirliği konularında fikir alışverişinde bulundu. Kremlin Sarayı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Türkiye ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmedi. Ancak Kazak cumhurbaşkanlığının resmi web sitesinde yayınlanan açıklamada, “Taraflar Rusya ile Türkiye arasında kötüleşen ilişkiler konusunda da fikir alışverişinde bulundular” denildi.
 
Açıklamanın bu bölümünde şöyle denildi:
 
“Putin, zorluğu Türk tarafının eyleminin yarattığını, ilişkilerin normalleştirilmesi için gerekli adımı da Türkiye’nin atması gerektiğini tekrarladı.”
 
Putin, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye’nin özür dilemesini ve tazminat ödemesini talep etmişti.