HAKKÂRİ Çukurca kırsalında 13 Mayıs'ta 2 pilotun şehit olduğu hepikopter kazası gündemdeki yerini koruyor.

Helikopterin düşmesiyle ilgili spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Genelkurmay “teknik arıza” diye açıkladı. Olayla ilgili TSK'nın kaza kırım ekibinin raporunu tamamlamak üzere olduğu belirtiliyor.

Emekli Özel Kuvvetler subayı güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Vatan yazarI Murat Çelik'e yaptığı açıklamada  "PKK’lı teröristlerin attığı güdümlü bir uçaksavar füzesi’nin sebep olma ihtimali yüksek görünüyor." demişti.

Hürriyet yazarı Taha Akyol'un yetkilileri uyardığı "PKK ve füze" başlıklı yazısı, tartışmayı farklı bir boyuta taşıyacak gibi görünüyor.

"Genelkurmay “teknik arıza” diye açıklamıştı fakat PKK tarafından füzeyle düşürüldüğü görüntülerle kanıtlandı." diye yazan Akyol, konunun uzmanları olan Kadri Gürsel ve Sedat Laçiner’in helikopterin Rus yapımı “9K38 Igla” füzesiyle düşürüldüğü iddiasını köşesine taşıdı.

Akyol, yazısında "Telaşa gerek yok fakat ciddiyetle düşünmeliyiz." diyor. Rusya'nın Afganistan'daki yenilgisini hatırlatan yazarın uyarıları şöyle:

AFGANİSTAN ÖRNEĞİ

"Amerikan “Stringer füzeleri tipinde” bir füze... Afganistan’daki Rus ordusunu, Mücahitlere Amerika tarafından verilen “Stringer” füzeleri yenilgiye uğratmıştı.
PKK’nın kullandığı füze Rusya’dan başka Ermenistan, İran, Suriye ve Mısır’da da varmış. PKK’nın nasıl elde ettiği bilinmiyor. Sayısının fazla olmayacağı da belirtiliyor. Telaşa gerek yok fakat ciddiyetle düşünmeliyiz.

RUSYA, ERMENİSTAN, İRAN, SURİYE VE MISIR

PKK’nın kullandığı füze Rusya’dan başka Ermenistan, İran, Suriye ve Mısır’da da varmış. PKK’nın nasıl elde ettiği bilinmiyor. Sayısının fazla olmayacağı da belirtiliyor. Telaşa gerek yok fakat ciddiyetle düşünmeliyiz."