Türkiye'nin terörist kamplarına operasyon yapmasına tepki gösteren Almanlar, "Suriye'den Türkiye topraklarına balistik füze atılma ihtimalinin azalması" iddiasıyla 250 Alman askerinin bulunduğu Kahramanmaraş'taki patriot birliğini 31 Ocak 2016'da geri çekeceğini açıkladı.Almanya'nın bu tavrının, "Kandil'e operasyon tepkisi" olduğu iddia ediliyor.

PKK'YA EN BÜYÜK DESTEK ALMANY'DAN

Çünkü başta Berlin olmak üzere Almanya'da 300'ün üzerinde PKK derneğinin hala faaliyette olduğu biliniyor. Alman istihbarat servisi BND'nin de PKK derneklerine tam destek verdiği, silah gönderilmesi konusunda da yol gösterdiğine dikkat çekiliyor.Her yıl 1 milyar euroya yakın bir paranın bu ülkede toplandığı ifade ediliyor. PKK'ya desteğiyle bilinen Alman provokatör Claudia Roth'un da sürekli Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı ziyaretlerde, PKK'ya destek verdiği bilinen bir gerçek. 

VAKIF ADI ALTINDA TERÖR YUVALARI

Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde, PKK'ya yardım toplayan dernek, vakıf, enstitü görünümlü çok sayıda örgüte üye olanlara birçok konuda öncelin tanındığı bilinen bir gerçek. 300'ün üzerindeki derneğin en önemlisi "Ludwigshafen Kürt Kültür Derneği"... Alman yetkililer, "Ludwigshafen Kürt Kültür Derneği", "dernek" görünümü altında faaliyet yürütürken, birçok konuda destek verdi. Bu derneğin, PKK'ya yardım topladığı daha önce de kanıtlanmıştı.Ancak Alman mahkemeleri, bu konudaki başvuruları ciddiye almadı. Hatta bu dernekle ilgili dava açan kişilerin, "sınır dışı" tehditiyle korkutulduğuna dikkat çekildi.

DİNLEMELERİ DE ALMANYA YAPMIŞTI

Almanya gibi ülkelerin, Afganistan ve Ortadoğu’daki (Suriye ve Irak) telefon ve elektronik ileti trafiğini çeşitli tekniklerle kapsamlı bir şekilde dinlediğini belirtirken, bu dinlemelerin 2009 ve sonrasına odaklanmasının arka planında şu gelişmelerin olabileceğini vurguluyor:

ÇÖZÜM SÜRECİ HEDEFTİ

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olarak başlayan ve ‘Çözüm Süreci’ olarak devam eden PKK, terör sorununun çözümü bu döneme denk geliyor. O dönem, Oslo’daki görüşmelerin de BND tarafından sızdırıldığı öne sürülmüştü. 

İSRAİL İLİŞKİLERİ

2009 yılı Türk-İsrail ilişkilerinde bir dönüm noktası olarak görülüyor. O dönemde Başbakan Tayyip Erdoğan Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le tartışmış, ardından Mavi Marmara saldırısı gerçekleşmişti.

KARANLIK NOKTA

İstihbarat faaliyetlerinin kontrolünden Alman hükümetine bağlı bir denetim komisyonu sorumlu. Prensipte Almanya, Türkiye ve ABD gibi dost ve müttefik ülkeleri dinlemiyor. Bu konuda kazara yapılan kayıtların da anında silinmesi gerekiyor. Ancak bu kez, Türkiye ile ilgili yapılan dinlemeler, istihbarat şefinin ve diğer hükümet yetkililerinin önüne konuldu.

SKANDALI 'KÖSTEBEK' ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Spiegel’e göre, sadece Türkiye takibe alınmadı, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve halefi John Kerry de Alman istihbaratı tarafından dinlendi. Almanya’daki uygulamaya göre dinleme tutanaklarının imha edilmesi gerekiyordu. İmha edilmesine karar verildiğinde de bunu CIA için çalışan köstebek Markus R.’ye verdiler. CIA için çalışan Alman ajan Markus R., 218 önemli belgeyi ABD gizli servisine verdi. Köstebek olduğu anlaşılan 31 yaşındaki Markus R. temmuz ayında tutuklanmıştı. 

SON 5 YILDA NELER YAŞANDI?

Başbakan Erdoğan, 8 Ekim 2010’da Berlin’e gitti. Türkiye-Almanya Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Şansölye Merkel’le birlikte izledi. 

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Ekim 2010’da Türkiye’ye geldi. Bu, Almanya’dan 2000 yılından bu yana cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ilk ziyaret oldu. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Angela Merkel’in polisin Gezi protestolarıyla ilgili tavrını eleştiren sözlerine tepki gösteren Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın açıklamalarının ardından, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni “izahat vermesi” için Haziran 2013’te bakanlığa çağırdı. 

Ağustos 2013: Almanya, hakkında Interpol aracılığıyla yakalama kararı bulunan İranlı ajan Hüseyin Tanideh’i Türkiye’den istedi. Ankara önce olumlu yanıt verdi, ardından bundan vazgeçti. 

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 28 Nisan 2014’te Ankara’ya geldi. Gauck’un “Twitter ve Youtube yasaklanmak zorunda mı? Söylediklerimi içişlerine müdahale olarak algılamayın. İtiraf ediyorum gelişmeler beni korkutuyor” sözleri, tepkilere neden oldu. 

Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Gazze operasyonunda Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’a Paris toplantısında sert tepki verdi. 

GEZİ OLAYLARINDA DA ALMANYA PROVOKASYONU

Gezi terörizmi başladığında olayları köpürten ve yalan yanlış birçok haberi servis eden yine Alman medyasıydı. Gezi olaylarında 8 BND ( Alman istihbarat elemanı) tutuklanmıştı. 

PARALEL ESKİ SAVCILAR DA ALMANYA'YA KAÇTI

17-25 Aralık darbesinin eski savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara da haklarında tutuklamak kararı çıkınca soluğu Almanya'da aldılar. Paralel örgütü taşeron olarak kullanan Almanya dinlemeleri bu örgüt üzerinden medyaya servis etmişti. 

İRAN - ALMANYA ORTAKLIĞI

PKK'nın İran kolu olan PJAK'ın kısa bir sürede kendini tasfiye etmesinin ardından teröristlerin Türkiye'ye geçmesi de bir Alman oyunuydu.

İran İslam Devrimi'nden sonra Almanya İran üzerindeki en etkili devlet konumuna geldi. İran'ın istihbaratını kuran ve dizayn eden de Almanya'dır. İran'a karşı ambargo uygulamayıp İran'a yıllarca legal illegal nefes aldıran da yine Almanya olmuştur. 

PJAK'ı tasfiye edip tüm unsurlarını Türkiye üzerine yönlendirmesini sağlayan Almanya böylelikle batan Avrupa'ya karşı yükselen bir Türkiye istemediğini açıkça ortaya koydu. 

Son tahlilde yaşanan tüm bu kirli ilişkiler ağının merkezinde Almanya yer alırken acem ülkesinin de bu kirli oyunda olduğunu unutmamak gerekiyor.